Ucraina ar avea nevoie de 75 de miliarde de euro pentru reconstructie

Ucraina ar avea nevoie de 75 de miliarde de euro pentru reconstructie

Volodimir Zelenski incearca sa mobilizeze lumea intreaga pentru a ajuta Ucraina in aceasta perioada foarte dificila prin care trece tara pe care o conduce, iar in cadrul conferintei internationale de la Lugano a afirmat ca e nevoie de 750 de miliarde de euro pentru reconstructia ei, o suma colosala.

Presedintele Ucrainei spune ca reconstructia tarii sale va fi una dintre cele mai mari contributii pentru mentinrea pacii globale, si ca lumea democratica poate demonstra cat este de puternica, dar si faptul ca valorile europene nu pot fi distruse de catre nimeni, inclusiv de Rusia prin razboiul pe care l-a pornit.

“O conferință internațională de amploare la Lugano dedicată reconstrucției Ucrainei. Oferim Planul nostru național de Reconstrucție, pe baza căruia va fi posibilă implementarea fiecărei inițiative, fiecare idee, precum și utilizarea fondurilor care vor fi direcționate către reconstrucție într-un mod complet rațional și tocmai în interesul Ucrainei.

Reconstrucția Ucrainei va fi cea mai mare contribuție posibilă la menținerea păcii globale. Putem demonstra că lumea democratică este mai puternică, că Europa este mai puternică, că valorile noastre nu pot fi distruse. Și cu siguranță o vom face.”