Comisia Europeana anunta roaming gratuit inca 10 ani in spatiul SEE

Comisia Europeana anunta roaming gratuit 10 ani spatiul SEE

Comisia Europeana a facut astazi un anunt care mai mult ca sigur va bucura sute de milioane de europeni, iar asta pentru ca roaming-ul gratuit va fi extins pentru inca 10 ani in spatiul SEE, deci ne vom putea bucura in continuare de beneficiile serviciilor de telecomunicatii si in afara tarii.

Comisia Europeana anuntase inca de acum cateva saptamani faptul ca vom beneficia de roaming gratuit inca 10 ani dupa ce initiativa sa va fi adoptata in mod oficial, iar acest lucru s-a intamplat, iar spatiul SEE cuprinde toata Uniunea Europeana, plus Norvegia, Islanda si Liectenstein.

Din spatiul SEE nu mai fac parte Marea Britanie si Gibraltar, care au iesit la 1 ianuarie 2021 dupa finalizarea Brexit si a acordului care a prelungit roaming-ul gratuit inclusiv in aceste doua zone, deci e bine sa fiti constienti ca acolo va trebui sa platiti pentru serviciile de telecomunicatii.

Operatorii de telecomunicatii ofera in roaming in spatiul SEE cam aceleasi beneficii precum in tara de origine, exceptie facand traficul de internet, care este calculat in functie de valoarea abonamentului, sau a extraoptiunii lunare, pe care o are un anumit client.