Avertisment al Politiei privind interventiile chirurgicale asupra animalelor

Politia a emis o noua avertizare pentru romanii din toata tara cu privire la modul in care isi trateaza animalele de companie, respectiv impotriva efectuarii unor actiuni precum decuparea urechilor, sau a altor interventii chirurgicale in alte scopuri decat cele curative, aceste interventii fiind interzise de lege.

Puteti vedea mai jos un caz din Baia Mare in care 12 caini care au suferit de pe urma unor interventii chirurgicale neautorizate au fost descoperiti de catre politisti, si au fost transportati in locatii sigure.

Un suflet sincer, care nu ar trebui să sufere pentru un capriciu al stăpânului.
12 câini ar fi suferit intervenții chirurgicale de modificare a aspectului unui animal, în alte scopuri decât cele curative, respectiv cuparea urechilor – asta au descoperit polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Maramureș, la o percheziție domiciliară.

De asemenea, au găsit 44 de exemplare canine, de diferite rase, dintre care 16 exemplare canine metiși de pitbull, despre care există bănuiala că un bărbat i-ar fi înmulțit, în vederea comercializării.

În acest caz, se fac cercetări pentru comiterea infracțiunilor de intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative și importul sau comercializarea câinilor prevăzuți la articolul 1, litera a din O.U.G. nr. 55 din 2002, republicată, privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi.

La data de 5 iulie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Maramureș au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, emis de Judecătoria Baia Mare, pentru un imobil situat în orașul Fărcașa.

Activitățile polițiștilor au vizat un bărbat, de 34 de ani, din Baia Mare, care ar fi avut amenajat, în locația menționată, un țarc, unde ar fi crescut și înmulțit exemplare canine prevăzute la articolul 1 din O.U.G. nr. 55 din 2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi.

În urma verificărilor efectuate la imobilul de pe strada Luceafărului, polițiștii au descoperit 44 de exemplare canine, de diferite rase, dintre care 16 exemplare canine metiși de pitbull, despre care există bănuiala că i-ar fi înmulțit, în vederea comercializării.

De asemenea, asupra 12 exemplare ar fi fost efectuate intervenții chirurgicale de modificare a aspectului unui animal, în alte scopuri decât cele curative, respectiv cuparea urechilor.

Câinii au fost examinați de către medicii veterinari.

În continuare, polițiștii efectuează cercetări pentru probarea întregii activități infracționale, sub îndrumarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, sub aspectul comiterii infracțiunilor de intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative și importul sau comercializarea câinilor prevăzuți la articolul 1, litera a din O.U.G. nr. 55 din 2002, republicată, privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi.