CEC Bank Atentioneaza clientii privind pericolul atacurilor de tip phishing pentru banii din conturi

CEC Bank Atentioneaza clientii pericolul atacurilor phishing banii conturi

CEC Bank a publicat o noua notificare de atentionare care ii vizeaza pe clientii sai din toata Romania, iar asta pentru ca trebuie sa le aduca din nou in fata ochilor o problema despre care tot vorbeste de cateva luni incoace, atacurile de tip phishing. In notificarea pe care a publicat-o astazi pentru noi, CEC Bank ne spune din nou ca nu trebuie sa ne incredem in mesajele care ne vin prin email, SMS, sau retelele de socializare, si care dau de inteles ca ar veni de la banca.

CEC Bank ne spune ca email-urile care sunt trimise de catre banca nu au vreodata cuvantul „urgent” in titlul mesajului, si nici nu genereaza ideea unei stari de urgenta pentru clienti, obligandu-i sa intreprinda o actiune prin internet, nu prin a merge la o agentie. Aceasta este o metoda foarte des folosita de catre cei care deruleaza atacuri de tip phishing, si nu doar impotriva clientilor CEC Bank, ci impotriva oricaror clienti care au contrui la bancile din Romania in acest moment.

O alta metoda foarte folosita pentru a fura datele oamenilor, inclusiv parole pentru conturi bancare, este convingerea lor sa instaleze aplicatii pline cu malware, care dupa accesare fie infecteaza telefoanele, fie trimit direct la hackeri datele noastre de logare in platformele de internet, sau mobile, banking. CEC Bank face referire la aceste metode de atacuri de tip phishing pentru ca, probabil a avut clientii vizati de catre ele, sau pur si simplu vrea sa ii atentioneze in legatura cu ele.

CEC Bank prezinta in imaginea de mai sus un exemplu de email malitios care poate veni de la oricine, si care genereaza impresia ca exista o problema cu al nostru cont bancar, si ca trebuie sa facem ceva de urgenta pentru a nu risca sa pierdem banii din el. Niciodata nu ar trebui sa cadem in plasa unor atacuri de acest gen pentru ca putem fi lasati usor fara bani, si uneori bancile nu pot recupera sumele pierdute, chiar daca este implicata si politia in procesul de recuperare.

CEC Bank are si pe website-ul sau mai multe informatii cu privire la atacurile de tip phishing, asa ca daca sunteti interesati de ele, puteti sa intrati pe website-ul bancii pentru a descoperi tot ceea ce ar trebui sa stiti despre aceasta amenintare online serioasa.