Ministrul Energiei saluta votul Parlamentului European prin care gazul, energia nucleara sunt incluse in taxonomia UE

Ministrul Energiei Anuntul Oficial votului important Parlamentului European energia nucleara gazul

Ministrul Energiei a salutat in mod public votul Parlamentului European prin care gazul si energia nucleara sunt considerate drept combustibili de tranzitie, si sunt incluse in taxonomia UE, afirmand ca aceasta este o decizie buna care nu contravine dezideratului Uniunii Europene pentru emisii zero de gaze cu efect de sera pana in 2050.

Cele doua tipuri de surse de energie sunt vitale pentru cresterea independentei energetice, dar si combaterea schimbarilor climatice, conform Ministrului Energiei, el multumindu-le colegilor europarlamentari pentru votul pe care l-au dat astazi in Parlamentul European, dar el va fi atacat de Austria si Luxembourg in justitie.

“Salut votul de astăzi din Parlamentul European prin care energia nucleară și gazul – drept combustibil de tranziție – sunt incluse în taxonomia UE. Este o decizie bună, care nu contravine dezideratului Uniunii Europene pentru 2050: emisii zero de gaze cu efect de seră.

Dinamica imprevizibilă a crizei energetice pe care o traversăm ne obligă să fim responsabili, să ne folosim de toate resursele pe care le avem la dispoziție pentru a asigura independența și securitatea energetică. Le mulțumesc colegilor europarlamentari pentru că au înțeles importanța votului de astăzi, de care va beneficia țara noastră!

Cele două surse de energie sunt vitale pentru combaterea schimbărilor climatice și creșterea independenței energetice. Fac un apel către colegii europarlamentari să ia în calcul că un vot PENTRU adoptarea raportului de respingere va face dificilă realizarea obiectivului Uniunii Europene pentru 2050: emisii zero de gaze cu efect de seră.

Voi continua să susțin că: „Fără energia nucleară, decarbonarea nu este posibilă”. Energia nucleară este o resursă vitală și de încredere pentru toți, în vederea asigurării securității energetice și a unui viitor cu emisii scăzute de carbon. De asemenea, România are nevoie să folosească gazul natural drept combustibil de tranziție, pentru a ne putea asigura securitatea energetică.

Îmi doresc ca toți colegii mei europarlamentari să susțină interesele României și, mai mult chiar, să își convingă și colegii europeni în acest sens. Am încredere că decizia pe care o vor lua mâine va fi una corectă, în acord cu realitățile de securitate și cu necesitatea asigurării securității și independenței energetice a Uniunii Europene.”