Klaus Iohannis: Romania nu discuta acum despre masuri de restrictie anti-COVID

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, afirma ca in momentul de fata nu se discuta despre vreo posibila reintroducere a masurilor de prevenire a raspandirii COVID in Romania, sau masurile de restrictie, asa cum le considera multa lume, pentru ca numarul de cazuri este redus.

Klaus Iohannis da totusi de inteles ca autoritatile spera in momentul de fata sa nu se ajunga iar la impunerea unor masuri de restrictie, deci in functie de evolutia numarului de infectari, orice ar putea fi posibil in viitor, el cerandu-le romanilor sa aiba grija atat de ei, cat si de persoanele apropiate.

„Nu cred că aceste modificări de opinie în ultimul an au neapărat ceva de-a face cu ce facem un anumit politician, președintele, premierul, parlamentarii, ci insatisfacția pe care o simțim cu toții vine din criza generată de COVID, criza generată de războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei și de crizele care au izvorât de acolo: criza energetică, inflația și așa mai departe. Este evident că toată lumea, și noi, ne simțim mai nesiguri în acest mediu foarte volatil.

Vorbim de COVID, nu? Este supărător să vedem că iarăși crește un val de infectări. Se pare totuși că în această etapă, pentru aceste forme de virus, vaccinul existent nu are efectul pe care l-am sperat și pe care ni l-am dorit.

Pe de altă parte, cel puțin statisticile spun că nu se produc forme mai grave decât până acum. Am discutat această chestiune cu ministrul sănătății, care gestionează întreaga paletă de măsuri, și domnul ministru mi-a spus că nu se gândește la măsuri restrictive, ci în continuare la recomandări în acest domeniu.

Eu sper să aibă dreptate și să rămânem la atât. Dar o grijă față de propria persoană și față de cei apropiați este, evident, de bun augur în aceste vremuri.”