Nicolae Ciuca s-a intalnit cu prim-ministrul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, la Atena

Nicolae Ciuca intalnit prim-ministrul Greciei Kyriakos Mitsotakis Atena

Nicolae Ciuca s-a intalnit cu prim-ministrul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, la Atena pentru a discuta despre problemele generate de catre incendiile la a caror stingere participa si pompieri romani, insa si despre problemele legate de transportul de gaze, sau romanii stabiliti in Grecia.

“O întâlnire dinamică și practică astăzi, la Atena, împreună cu prim-ministrul Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis, asupra unor teme de interes pentru cetățenii noștri.

La fel ca anul trecut, când poporul grec a suferit din cauza incendiilor de pădure, și acum Grecia poate conta pe sprijinul nostru. Am mulțumit celor 28 de pompieri militari români pentru efortul lor, pentru modul în care au îndeplinit misiunea și ne-au reprezentat țara.

Am mulțumit, de asemenea, omologului meu grec pentru efortul de a avea finalizat interconectorul între Grecia şi Bulgaria, deosebit de important pentru tot ceea ce înseamnă reţeaua de transport gaze către Europa.

Acest interconector va asigura consistenţă coridorului vertical şi va garanta aprovizionarea cu gaze a României, Bulgariei, dar și a partenerilor noştri estici, Ucraina, Republica Moldova şi a celorlalte ţări care se află pe diagrama de distribuţie a acestei reţele de gaze.

La nivelul ministerelor Energiei din cele două ţări urmează să fie semnat un memorandum care să asigure dezvoltarea proiectelor comune pe termen mediu şi lung.

Impactul războiului din Ucraina, precum și problemele care se află, astăzi, pe agenda oricărui Guvern din Europa, precum securitatea energetică şi alimentară, au fost teme ale discuției noastre.

Am subliniat, şi cu acest prilej, faptul că aderarea României la spaţiul Schengen reprezintă o prioritate, dar şi o aşteptare legitimă pentru ţara noastră și m-a bucurat reconfirmarea susţinerii din partea premierului Kyriakos Mitsotakis şi a Greciei pentru atingerea acestui obiectiv.”