Virgil Popescu: Declaratiile Oficiale de Ultim Moment, Cooperare cu Grecia si Propaganda Rusa

Virgil Popescu Declaratiile Oficiale Ultim Moment Cooperare Grecia Propaganda Rusa

Virgil Popescu a publicat astazi o serie de declaratii orifiale in calitate de ministru, vorbind despre o serie de actiuni pe care le-a facut in calitatea sa oficiala in cursul acestor zile, el fiind prezent alaturi de premierul Nicolae Ciuca intr-o vizita pe care delegatia tarii noastre a facut-o in Grecia.

Virgil Popescu vorbeste despre colaborarea in domeniul energetic pe care Romania vrea sa o faca cu grecia, dar sperat de asta, vorbeste mai jos si despre o serie de coincidente bizare legate de propaganda rusa si anumite legi care urmau sa fie votate in Parlamentul Romaniei, si nu doar atat.

„Astăzi am participat alături de prim – ministrului României Nicolae Ciucă la întâlnirea de lucru cu prim-ministrul Republicii Elene Kyriakos Mitsotakis și ministrul Energiei Kostas Skrekas. Salut anunțul premierului grec de reactualizare a colaborării noastre în domeniul energetic, având în vedere că Grecia va deveni un nod de transport a gazului natural, care va acoperi inclusiv nevoile României.

Mâine va fi inaugurat interconectorul de gaze Grecia – Bulgaria, iar asta este o veste foarte bună și pentru țara noastră, din perspectiva diversificării rutelor și surselor de aprovizionare. În urma discuțiilor de astăzi, urmează ca împreună cu omologul meu Kostas Skrekas să semnăm un memorandum care să asigure continuarea proiectelor noastre comune în domeniul energiei, pe termen mediu și lung. Cooperarea dintre România și Grecia în domeniul energiei este una puternică.

În această dimineață am avut o întâlnire bilaterală cu Kostas Skrekas – ministrul Energiei din Grecia. Am discutat despre cooperarea în domeniul energiei și diversificarea surselor și rutelor de transport pentru gaze naturale și GNL. Parteneriatul dintre România și Grecia este unul solid și cu beneficii pentru ambele state. Dialogul l-am purtat cu ocazia vizitei de astăzi a prim – ministrului României Nicolae Ciucă, unde vom avea întâlnire cu prim-minstrul Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis.

Coincidențe bizare le-am putea numi, dar nu este vorba despre așa ceva. Am observat, din nou, că atunci când se iau decizii importante pentru viitorul energetic al României și al Uniunii Europene se reactivează trompetele rusești.
Fie absentează de la voturi importante, deși în spațiul public mai au puțin să își rupă cămașa de supărare și îngrijorare, fie se apucă de live-uri și își dau cu părerea aruncând cu ”fumigene retorice”, nefundamentate pe argumente valide, ca de obicei.

Îmi pare rău că din interese meschine sau politicianiste trompetele nu țin cont de interesul țării noastre. România va deveni independentă energetic indiferent de ce fac ei. Iar independența energetică ne-o vom dobândi folosind energia nucleară, energia regenerabilă și gazul ca și combustibil de tranziție. Strategie susținută și de Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

În contextul actual de securitate, la ședința CSAT din luna martie, s-a punctat clar că se impune realizarea independenței energetice a României, în principal prin dezvoltarea energiei regenerabile și nucleare civile. Așa că tentativele trompetelor rusești de destabilizare ale României nu vor prinde, pentru că independența energetică înseamnă securitate pentru fiecare dintre noi. Și acest obiectiv îl vom atinge.”