HBO Max: Decizia Oficiala care Afecteaza Romania si alte TarI Europene

HBO Max Decizia Oficiala Afecteaza Romania TarI Europene

HBO Max a fost lansat cu nu foarte multe luni in urma inclusiv in Romania, iar asta spre bucuria foarte multor romani care au avut dintr-odata acces la o varietate de continut, original sau licentiat, si asteptau alte noutati. HBO Max facut inclusiv cateva productii originale pentru Romania inainte de lansare, si asteptarile erau ca altele sa apara, dar din pacate compania a luat decizia de a renunta complet la investitiile in asemenea tip de continut, din pacate pentru noi.

HBO Max este detinut de catre Warner Bros. si Discovery, companii care au fuzionat, iar din pacate se pare ca ele trebuie sa faca reduceri de cheltuieli de aproximativ 3 miliarde de dolari in perioada urmatoare. Victimele acestor restructurari au cazut productiile din multe tari europene pentru HBO Max, cele din Danemarca Norvegia, Turcia, Olanda, Romania, Ungaria, Suedia, Finlanda, si alte tari din Europa Centrala, finantarea fiind oprita complet pentru ele.

HBO Max: Decizia Oficiala care Afecteaza Romania si alte TarI Europene

HBO Max nu a luat aceeasi decizie pentru productiile din Franta si Spania, unde cel mai probabil exista un numar mare de abonati care platesc pentru serviciu, iar compania incearca sa ii pastreze. HBO Max ar urma sa fie combinat cu Disney+ in viitorul nu foarte indepartat pentru a se forma o singura platforma de streaming video la cerere prin care sa fie accesat continutul disponibil separat in ambele, dar pana cand va fi realizat acest proiect, va mai trece destul timp.

“Pe măsură ce continuăm să lucrăm la combinarea HBO Max și Discovery+ într-un singur serviciu de streaming global, care prezintă amplitudinea conținutului din Warner Bros. Discovery, revizuim propunerea noastră actuală de conținut pentru serviciile existente. Ca parte a acestui proces, am decis să eliminăm o cantitate limitată de programare originală de la HBO Max, precum și să încetăm eforturile noastre de programare inițială pentru HBO Max în țările nordice și Europa Centrală.” au afirmat reprezentantii HBO.

HBO Max nu doar ca a oprit productiile in anumite tari din Europa, conform presei americane, ci a decis deasemenea sa anuleze anumite acorduri de licentiere pentru a scoate anumite tipuri de continut din platforma. In aceasta idee, anumite filme si seriale au disparut deja din cadrul HBO Max din multe tari europene, si e de asteptat ca acest lucru sa se intample in continuare pe masura ce platforma vrea sa reduca si mai mult costurile pe care le are, in final.

HBO Max va mai finanta productii originale pentru ca mai are nevoie de continut nou pentru platforma sa, insa ramane de vazut in ce masura acesta va fi pe masura asteptarilor, si unde anume va fi oferit.