WhatsApp: Avertismentul Oficial foarte Important pentru Telefoanele iPhone, Android

WhatsApp Avertismentul Oficial Important Telefoanele iPhone Android

WhatsApp a lansat un avertisment extrem de serios pentru toti utilizatorii care folosesc platforma de pe iPhone si Android, el venind direct de la CEO-ul companiei americane, iar scopul este de a le spune oamenilor ca trebuiesa fie foarte atenti la versiunile modificate. Cei de la WhatsApp incearca de ani de zile sa-i convinga pe oameni sa nu mai foloseasca versiuni piratate ale aplicatiilor pentru iPhone si Android, iar acum au facut inclusiv o pagina speciala in website-ul lor in acest scop.

WhatsApp spune ca unele dintre aplicatiile modificate care promit sa extinda functionalitatea aplicatiei principale pentru iPhone si Android pot fi pline de malware, echipele de securitate ale platformei descoperind recent o serie de aplicatii de acest gen. Aplicatiile pline cu malware pot sa ofere pentru WhatsApp functii noi, dar in schimb fura informatii din telefoanele oamenilor, si le pot fura inclusiv conturile folosite pentru comunicare in platforma, totul fara ca ei sa stie.

WhatsApp: Avertismentul Oficial foarte Important pentru Telefoanele iPhone, Android

WhatsApp spune ca incepand de acum Google Play Protect poate sa identifice si sa dezactiveze versiuni malitioase ale aplicatiilor WhatsApp modificate, cei de la Google lucrand impreuna cu Facebook si Meta pentru a realiza totul. WhatsApp confirma si ca va continua sa interzica accesul oamenilor cu anumite versiuni ale aplicatiei la platforma de mesagerie, blocand accesul conturilor la aceasta pana cand ei incep sa foloseasca versiunea oficiala a aplicatiei.

WhatsApp a initiat de ceva vreme acest proces de a lupta impotriva versiunilor modificate ale aplicatiei sale, iar asta intr-o incercare de a ii tine in siguranta pe oamenii care vor sa comunice cu diverse persoane prin intermediul eu. Exista deja destui oameni care au avut acceusl restrictionat la WhatsApp de-a lungul timpului din cauza utilizarii versiunilor neautorizate ale aplicatiei, insa blocarile sunt ridicate in momentul in care se revine la versiunea normala a aplicatiei.

WhatsApp explica pe website-ul sau tot ceea ce trebuie sa stie oamenii in legatura cu aceasta problema, si le recomanda sa nu descarce aplicatia platformei decat din App Store, Google Play Store, sau direct de pe website-ul sau oficial.