Nelu Tataru: Anunt Preocupant cu o Atentionare pentru Milioane de Romani

Nelu Tataru Anunt Preocupant Atentionare Milioane Romani

Nelu Tataru a facut un anunt foarte preocupant pentru milioane de romani din toata tara, lansand si o atentionare despre care ar trebui sa stie foarte multa lume, iar asta deoarece el ne vorbeste depsre faptul ca pandemia de Coronavirus e aici, si inca poate genera foarte multe cazuri noi de infectare.

Nelu Tataru spune ca evolutia cazurilor in Romania depinde intr-o foarte mare masura de romani si de respectarea masurilor de protectie individuala in lipsa celor obligatorii, spiritul civic putand face diferenta intre un val 6 puternic, si lipsa lui.

“Cred ca ar trebui sa fim circumspecti, si ar trebui fiecare dintre noi sa ne luam masurile pentru noi, nu neaparat pentru ceilalti, cat ar trebui sa le luam pentru noi. Da, o luna de vara cu 2.000 de cazuri noi de Coronavirus pe zi, 15.000 in ultima saptamana, de aceea a fortat putin si ministerul sa faca aceste raportari zilnice.

Suntem intr-un moment in care putem gestiona aceasta criza, nu ca acum 2 ani. Depinde de noi (n. red. intrebat daca va exista un val 6), orice exacerbare a infectiilor cu SARS-CoV-2 poate duce la un nou val, sau nu, in conditiile in care noi stim sa gestionam aceasta exacerbare.

Nu avem o transmitere comunitara, si sper sa nu o avem, dar tine doar de noi. Este nevoie de acea igiena minima, acel spalat pe maini, evitarea spatiilor aglomerate, si in momentul in care simtim o afectare respiratorie, noi suntem cei care punem o masca.

Nu ii vom obliga pe ceilalti din jurul nostru sa poarte masti pentru ca noi nu gestionam cum trebuie o stare de infectie respiratorie. Acum nu vad utile masuri impuse de stat, cred ca dupa 2 ani in care a fost inchisa si economia si o mobilitate, cu scoli inchise, sper ca multi sa fi invatat multe lucruri, si factorii responsabili sa poata poata pune la dispozitia celor bolnavi tot ce inseamna tratament.

In cateva tari din Europa in care a fost reintrodusa masca in spatiile inchise, saui in mijloacele de transport in comun. Daca evolutia va ajunge acolo, cred ca si la noi va fi o asemenea masura. Neavand un cadru legal, de exemplu o stare de alerta, nu putem in acest moment pe nimeni sa poarte o masca, doar spiritul civic pe care-l pot avea oamenii. Eu am niste regrete vis-a-vis de faptul ca 2 ani de pandemie nu au lasat efecte pozitive.” a declarat senatorul.