Volodimir Zelenski: Aproape 3.000 de Rachete Trase spre Ucraina de Rusia

Volodimir Zelenski Aproape 3.000 Rachete Trase Ucraina Rusia

Volodimir Zelenski a afirmat ca aproape 3.000 de rachete au fost lansate spre orasele din Ucraina in cele aproape 5 luni de razboi, un numar urias care ne arata ca Rusia are un arsenal foarte vast pe care este dispus sa-l foloseasca pentru a-si atinge obiectivele, indiferent cati oameni ar putea omora in tot acest proces.

Volodimir Zelenski a tinut de-a lungul timpului o evidenta cu privire la numarul de rachete care au fost lansate de catre Rusia impotriva oraselor Ucrainei, iar el catalogheaza aceste actiuni drept unele de terorism cu rachete, mai ales ca unele obiective civile au fost lovite de catre atacurile rusilor.

Volodimir Zelenski afirma deasemenea ca rabzoiul Rusiei impotriva tarii sale este o problema globala, nu doar una regionala, cerand si in Asia ajutor pentru a lupta impotriva statului care a disclocat aproximativ un sfert din populatia ucraineana, si inca terorizeaza alti cetateni fortandu-i sa-si paraseasca casele.

“Războiul Rusiei împotriva Ucrainei este o problemă globală. Va rezista democrația atacurilor tiraniei? Va găsi omenirea mijloace eficiente de a răspunde terorii deliberate a unui stat mai mare împotriva unui stat mai mic? Tactica rusă nu trebuie să devină norma globală.”