Guvernul Romaniei va Infiinta un Comitet Interministerial privind Impactul Schimbarilor CLimatice

Guvernul Romaniei Infiinta Comitet Interministerial Impactul Schimbarilor CLimatice

Nicolae Ciuca a anuntat astazi ca Guvernul pe care il conduce va infiinta un comitet interministerial care are menirea de a se ocupa de efectele si impactul schimbarilor climatice, al secetei pedeologice in agricultura, ceva ce poate ca era necesar de ceva vreme.

Guvernul Romaniei vrea sa ii ajute pe romani sa faca fata mai usor problemelor generate de catre schimbarile climatice, insa ramane de vazut ce fel de decizii vor fi luate in acest context de catre comitetul care abia a fost anuntat in mod oficial.

În urma analizelor și discuțiilor purtate cu domnul ministru al agriculturii, Petre Daea, am luat decizia să înființăm, începând de săptămâna viitoare, un comitet interministerial care se va ocupa de efectele și impactul schimbărilor climatice, al secetei pedologice, în agricultură.

E nevoie să identificăm măsuri pe care să le luăm atât din fonduri guvernamentale, cât și din fonduri europene, pentru dezvoltarea sistemelor de irigații, pentru sprijinul fermierilor afectați de secetă şi pentru dezvoltarea capacităților de producție în industria agroalimentară.

Din acest comitet vor face parte Ministerul Agriculturii, Ministerul Mediului, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Ministerul Finanțelor, Ministerul Economiei și Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.