DACIA Duster 3: Problemele care Afecteaza Pretul Noului Model de SUV

DACIA Duster 3 Problemele Afecteaza Pretul Noului Model SUV

DACIA Duster 3, urmatoarea generatie a SUV-urilor pe care le produce DACIA, este foarte asteptata de catre foarte multa lume pentru ca urmeaza sa vina cu atat de multe noutati incat ar trebui sa schimbe complet „fata” masinilor vandute de compania romaneasca. Pana cand DACIA Duster 3 va fi lansata mai avem destul de asteptat, insa intre timp apar tot mai multe detalii cu privire la ceea ce ar trebui sa ne asteptam sa vedem pentru viitoarea serie de automobile.

DACIA Duster 3 ar putea fi mai scumpa decat modelele actuale ale Duster vandute de catre cei de la DACIA, iar asta in ciuda faptului ca masinile s-au scumpit in succesive randuri in ultimul an din multiple cauze, si nu se stie daca acest proces se va opri. DACIA a declarat recent pentru presa din Franta ca preturile masinilor sale au crescut cu procente cuprinse intre 7% si 14%, in functie de model in prima parte a anului 2022, iar asta se va resimti si in DACIA Duster 3.

DACIA Duster 3: Problemele care Afecteaza Pretul Noului Model de SUV

DACIA Duster 3 ar putea fi mai scumpa decat modelele Duster cand va fi lansata, dar diferenta se va face in raport cu pretul de referinta pe care actuala generatie a Duster o va avea cand noua generatie isi va face aparitia pe piata. Unele estimari spuneau ca DACIA Duster 3 ar putea fi si cu peste 1.000 de euro mai scumpa decat generatia actuala, dar din moment ce aceasta s-a scumpit de cateva ori in ultimii ani, e posibil ca diferenta fata de preturile anterioare pandemiei sa fie foarte mare.

DACIA Duster 3 este dezvoltata si produsa de catre DACIA intr-un moment in care atat pandemia de Coronavirus, cat si razboiul afecteaza substantial productia, iar compania a explicat si de ce a majorat preturile masinilor la inceput de 2022. DACIA da vina pe preturile materialelor folosite, preturile pentru energia utilizata, dar si preturile pentru logistica, toate crescand fie din cauza pandemiei de Coronavirus, fie din cauza razboiului din Ucraina, si asta se vede in preturile masinilor.

DACIA Duster 3 va avea cu siguranta pretul final influentat de situatia economica in care va fi lansat, insa cei de la DACIA spun ca incearca sa-si pastreze masinile la preturi mai mici cu 10% – 15% fata de cele ale concurentei, diferenta fiind de 25% inainte de pandemie.