WhatsApp: Avertismentul Serios pentru Miliarde de Oameni cu iPhone si Android

WhatsApp Avertismentul Serios Miliarde Oameni iPhone Android

WhatsApp este de departe cea mai populara platforma de mesagerie din intreaga lume in momentul de fata, cu peste 2 miliarde de utilizatori care o folosesc de pe iPhone si Android, insa din pacate asta inseamna si ca este o tinta favorita a hackerilor. In ultima perioada a crescut, din pacate, numarul fraudelor online care au loc prin intermediul WhatsApp, cu accent mare pus pe furtul conturilor oamenilor, si folosirea lor pentru furtul altor conturi.

WhatsApp ii avertizeaza de ani de zile pe utilizatorii din intreaga lume in legatura cu aceasta problema, iar acum se pare ca atacurile se intensifica din nou, profitand cel mai probabil de faptul ca oamenii au redevenit mai ocupati decat in trecut. Atat in Romania, cat si in afara Romaniei, sunt in derulare noi tipuri de atacuri al caror scop este de a-i pacali pe oameni sa-si cedeze conturile din platforma WhatsApp, ceva care a dus la pierderea multora pana acum.

WhatsApp: Avertismentul Serios pentru Miliarde de Oameni cu iPhone si Android

WhatsApp le recomanda oamenilor sa implementeze cateva masuri de securitate pentru a fi siguri ca nu vor avea conturile furate, insa din pacate nu toata lumea profita de aceste informatii pentru a-si securiza contul si a evita pierderea lui. In general, atacurile au la baza folosirea unor conturi furate pentru a-i convinge pe oamenii care discuta frecvent cu persoanele din spatele acelor conturi sa le furnizeze hackerilor coduri de acces la conturile proprii.

WhatsApp are diverse masuri de siguranta implementate pentru prevenirea furturilor conturilor, iar hackerii incearca, de obicei, sa-i pacaleasca pe oameni sa le eludeze, generand cereri de logare cu conturile lor de pe alte telefoane, si cerand codurile de acces pentru logare. In momentul in care victima trimite hackerilor codul de acces primit prin SMS, contul sau este automat activat pe telefonul hackerului, ia recuperarea sa devine extrem de dificila.

WhatsApp este plina de oameni creduli, iar hackerii profita de naivitatea oamenilor pentru a-i pacali si a le fura conturile, si din pacate in foarte multe dintre cazuri acestea nu mai pot fi recuperare, ceea ce desigur ca este o foarte mare problema, in final.