Sorin Grindeanu: Deciziile Oficiale Anuntate Romaniei, Masurile Adoptate pentru Oameni

Sorin Grindeanu Deciziile Oficiale Anuntate Romaniei Masurile Adoptate Oameni

Sorin Grindeanu a anuntat in mod oficial o serie de decizii care au fost luate pentru Romania, si care vor fi puse in perioada urmatoare, masurile pe care autoritatile le-au convenit urmand a duce la realiare unor invstitii majore pentru infrastructura aeriana si rutiera.

Sorin Grindeanu a anuntat deasemenea inclusiv achizitia unor locomotive care functioneaza pe baza de hidrogen, o premiera pentru Romania, tara noastra avand acum locomotive care functioneaza doar cu electricitate sau combustibil, dar iata ca se merge spre o exploatare mai responsabila.

“Am semnat astăzi la Timișoara două contracte importante pentru modernizarea Aeroportului Traian Vuia! Primul contract, în valoare de 17,69 de milioane de lei (cu TVA), vizează achiziția unor echipamente de siguranță pentru activități non-economice: echipamente multifuncționale de capacitate mare și mică pentru măturare aspirare și spălare.

Echipamente pentru curățarea depunerilor de cauciuc și a marcajelor de vopsea de pe suprafețele de mişcare aeroportuare, utilaje multifuncționale tip tocătoare de vegetație, punct de comandă mobil, generatoare cu turn de iluminat tractabile, autoutilitare pentru intervenție tehnică și pentru asigurarea suportului în situații de urgență.Echipament șenilat pentru tocare vegetație și pentru curățat sisteme pluviale deschise.

Cel de-al doilea contract, în valoare de 20,76 de milioane de lei (cu TVA), vizează achiziția unor utilaje destinate activităților economice de siguranță: autodegivroare pentru aeronave, cu acțiune de minim 13 m și de 18 m înălțime,  utilaje de deszăpezire de mică și mare capacitate. Ambele contracte sunt cofinanțate prin POIM și contribuie la dezvoltarea Aeroportului Internațional Timișoara, la dezvoltarea actualului sistem de transport și la integrarea acestuia în sistemul multimodal din regiune.

Descentralizarea proiectelor reprezintă un obiectiv major pentru accelerarea dezvoltării infrastructurii rutiere! CNAIR a semnat astăzi un nou protocol cu autoritățile locale. Documentul vizează construcția Variantei Ocolitoare a Municipiului Reghin și constituie cadrul legal pentru inițierea procedurii de licitație a contractului de proiectare și execuție. Prin acest protocol vor fi asigurate inclusiv sumele necesare exproprierii coridorului pe care urmează să fie construită această Variantă Ocolitoare. Proiectul va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Guvernul a aprobat astăzi Nota de fundamentare pentru achiziționarea a 12 automotoare care funcționează cu hidrogen! Valoarea estimată a contractului finanțat prin PNRR va fi de 862,23 milioane de lei (cu TVA). Investiția este integrată cu achiziția serviciilor de alimentare cu hidrogen și a celor de întreținere și reparații pe termen lung, care vor fi asigurate de la data punerii în circulație a automotoarelor.”