Sorin Grindeanu: Informarile de Ultima Ora, Investitiile Importante in Infrastructura

Sorin Grindeanu Informarile Ultima Ora Investitiile Importante Infrastructura

Sorin Grindeanu a anuntat noi proiecte de infrastructura care continua parcursul spre finalizare in Romania in aceasta perioada, iar mai jos se vorbeste despre o componenta foarte importanta de inrastructura, autostrada Sibiu – Fagaras, care are 4 tronsoale cu o lungime de 68.05 kilometri.

Sorin Grindeanu vorbeste in detaliu despre ceea ce presupune finalizarea tuturor loturilor acestor portiuni de autostrada, dar si despre achizitia a 12 locomotive care functioneaza pe baza de hidrogen, o investitie prin PNRR in valoare de aproximativ 900 de milioane de euro, ele urmand a fi exploatate de CFR.

“Construcția Autostrăzii Sibiu-Fagăraș intră în linie dreaptă! CNAIR a finalizat în această după amiază încărcarea în sistem și transmiterea către ANAP a documentațiilor pentru atribuirea contractelor necesare proiectării și execuției celor 4 tronsoane ale acestei autostrăzi (68,05 km).

Tronsonul 1: Boița (Autostrada Sibiu-Pitești), Avrig-Mărșa (DJ105G), va avea o lungime de 14,25 km. Tronsonul 2: Avrig-Mârșa (DJ105G) – Arpașu de Jos (DN1), va avea o lungime de 19,92 km. Tronsonul 3: Arpașu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus (DJ 105B), va avea o lungime de 17, 61 km. Tronsonul 4: Sâmbăta de Sus (DJ 105B) – Municipiul Făgăraș și Drum de legătură cu DN1, va avea o lungime de 16,26 km pentru sectorul de autostradă și 5,65 km pentru drumul de legatură.

Perioada de proiectare a fiecărui contract va fi 12 luni iar cea de execuție a lucrărilor va fi de 36 de luni. Întregul proiect este finanțat din fonduri europene nerambursabile. Sectorul de Autostradă Sibiu – Făgăraș are o importanţă majoră în desfăşurarea traficului rutier pe direcţia Coridorului IV Pan European și face parte din proiectul mai amplu pentru conectarea infrastructurii rutiere la rețeaua de transport europeană TENT – Comprehensive (Intercoridorul Moldova – Transilvania).

Guvernul a aprobat astăzi Nota de fundamentare pentru achiziționarea a 12 automotoare care funcționează cu hidrogen! Valoarea estimată a contractului finanțat prin PNRR va fi de 862,23 milioane de lei (cu TVA). Investiția este integrată cu achiziția serviciilor de alimentare cu hidrogen și a celor de întreținere și reparații pe termen lung, care vor fi asigurate de la data punerii în circulație a automotoarelor.

Infrastructura din România se dezvoltă constant. Săptămâna aceasta multe proiecte importante pentru modurile rutier, feroviar sau aerian au înregistrat un avans semnificativ. Fiecare dintre acestea reprezintă un pas în plus pentru evoluția economică și socială a României.”