VIrgil Popescu: Anuntul Oficial pentru Asigurarea Viitorului Energetic al Romaniei

VIrgil Popescu Anuntul Oficial Asigurarea Viitorului Energetic Romaniei

Virgil Popescu a publicat un anunt oficial pentru toti oamenii din tara cu privire la masurile care au fost luate pentru asigurarea viitorului energetic al tarii noastre, iar asta pentru ca el a fost prezent zilele acestea la discutii cu oficiali ai SUA, si reprezentanti ai unor companii din domeniul energiei.

Virgil Popescu vorbeste despre discutii privitoare la unitatile 3 si 4 ale centralei nucleare de la Cernavoda, dar si despre ce fel de ajutor poate oferi SUA din acest punct de vedere, totul pentru ca Romania sa fie cat mai putin dependenta de alte tari pentru energie electrica, sau sa aiba surplus pe care sa-l exporte.

“Dezvoltarea programului nuclear civil și întărirea parteneriatului strategic în domeniul energiei sunt prioritățile pe care le voi aborda în cadrul vizitei de lucru pe care o fac săptămâna aceasta în SUA. Astăzi am avut un dialog foarte bun, la Washington, cu reprezentanți ai companiilor americane și canadiene, care sunt parte a proiectului care prevede construirea unităților 3 și 4 de la Cernavodă.

Am discutat cu cei de la SNC-Lavalin, Fluor Corporation și cu cei de la Sargent & Lundy. Totodată, am avut un schimb de idei și cu reprezentanții NuScale care construiesc reactorul modular de mici dimensiuni, de la Doicești. Alături de partenerii americani, canadieni și francezi modernizăm și dezvoltăm energia nucleară din România.

Alături de mine la discuții au mai participat E.S. ambasadorul României în SUA Andrei Muraru, consilier la cancelaria prim – ministrului George Agafiței, CEO -ul SNN Cosmin Ghiță și alți oficiali ai companiei Nuclearelectrica.

Am continuat discuțiile despre construcția noilor reactoare de la Cernavodă cu Reta Jo Lewis – Președintele US Exim Bank din SUA. În cadrul întâlnirii am discutat despre sprijinul pe care România îl va primi pentru reactoarele 3 şi 4. Totodată, președintele Exim Bank a reiterat dorința de a sprijini investiţiile strategice în dezvoltarea programului nuclear civil în România şi de a asigura finanțarea.

Relația de cooperare România – SUA are o dinamică foarte bună și este în permanentă dezvoltare. Sunt convins că vom finaliza etapa de finanțare a reactoarelor 3 și 4 până la finalul acestui an cu sprijinul US Exim Bank.”