DACIA care te da pe Spate, Modelul Unic de care au fost Surprinsi multi Romani

DACIA da pe Spate Modelul Unic Surprinsi multi Romani

DACIA este unul dintre cele mai cunoscute brand-uri de automobile din intreaga lume, modelele puse la vanzare inregistrand vanzari in sute de mii de unitati anual. Desi masinile companiei nu sunt unele care sa fie modificate in numar chiar atat de mare, un model special i-a dat pe spate pe multi romani.

DACIA a lansat modelul Logan cu mult ani in urma, iar o o versiune de generatie a 2-a a fost modificata pentru a participa la curse, si puteti vedea mai jos cat e de spectaculoasa. Vorbim despre un Logan cu sasiu din anul 2020 care cantareste doar 1050 kg si are caroseria din fibra de sticla, deci e mai mult decat potrivita pentru curse.

Loganul a lasat in urma motorul standard oferit cu aceste modele si foloseste acum unul F4R de 220 de cai putere, de la Renault, avand o cutie secventiala Sadev Sdtsa cu 6 viteze. Suspensia acestei masini DACIA are anti roll control si este reglabila pe 3 cai, fiind produsa de catre cei de la INTRAX, fiind gandita special pentru cursele cu masini.

DACIA da pe Spate Modelul Unic Surprinsi multi Romani motor

DACIA nu face masini pentru curse, si nici nu are la vanzare vreun model care sa aiba dotari speciale pentru a-si face masinile ceva mai sportive. Chiar si asa, modelul din imagini e fost gandit special pentru a demonstra ce poate sa faca o masina romaneasca in curse, iar proprietarul sau o vinde acum cu 35.000 de euro.

DACIA da pe Spate Modelul Unic Surprinsi multi Romani volan

Avand in vedere ca masina DACIA a fost modificata special pentru a participa la curse, n-o poate folosi nimeni pe drumurile publice, cel putin nu in forma aceasta. Pe de alta parte, proiectele de acest gen ne arata totusi cat de versatile pot fi pana la urma masinile romanesti chiar si pentru aceste tipuri de hobby-uri.

DACIA da pe Spate Modelul Unic Surprinsi multi Romani lateral

DACIA a avut la un moment dat o masina “sport”, cu foarte multe decenii in urma, dar e foarte departe de ceea ce vedem in imaginile de mai sus. E greu de crezut ca DACIA va mai face vreodata un model “sport”, insa modelul din imagini este unul unic, dar cu un pret de vanzare de 35.000 de euro probabil nu vor fi multi care sa o caute.

DACIA da pe Spate Modelul Unic Surprinsi multi Romani motor spate