Guvernul Romaniei Recomanda Purtarea Mastilor de Protectie

Guvernul Romaniei Recomanda Purtarea Mastilor Protectie

Guvernul Romaniei recomanda purtarea mastii de protectie pentru prevenirea infectarii cu Coronavirus, o masura pe care executivul o demonstreaza in mod public prin purtarea mastilor de protectie la sedintele de Guvern, si cel mai probabil la intalnirile publice, iar mai multe explicatii aveti mai jos.

Chiar și astăzi a avut loc o discuție în cadrul ședinței cu ministrul sănătății. Există o preocupare nu doar la nivelul Ministerului Sănătății, dar și la nivelul Guvernului, în legătură cu această creștere a numărului de cazuri și, din acest punct de vedere, orice măsură de prevenție din seria celor care au fost deja menționate și utilizate, până la urmă, nu doar în România, oriunde în lume, sunt binevenite, orice astfel de măsuri.

Purtatul măștii în spațiile aglomerate, că vorbim de mijloacele de transport în comun sau încăperi unde nu se asigură acea distanță minimă, mai ales că vorbim acum, specialiștii vorbesc despre faptul că deși nu este la fel de periculoasă ca variantele anterioare, și această formulă care tinde să devină predominantă este destul de contagioasă din ce în ce mai contagioasă.

Ca atare, orice formă suplimentară de protecție nu poate decât să ne să ne ajute să ne protejăm unii pe ceilalți. Este unul dintre motivele pentru care inclusiv în guvern, ați văzut ce s-a întâmplat și astăzi, în cadrul ședinței, mai ales că la invitația premierului, la ședința de guvern au participat și o parte importantă dintre tinerii care s-au înscris în Programul de Internship la nivelul guvernamental și cu toții am purtat măști.

Se va menține această recomandare implementată la nivelul Guvernului, ceea ce e valabil și pentru alte categorii de spații aglomerate, în special, revin asupra mijloacelor transport în comun, chiar astăzi – și domnul ministru al sănătății sublinia acest lucru. Ministerul de resort va face în continuare aceste recomandări. O să sprijinim şi noi, la nivel guvernamental, prin mijloace de comunicare, transmiterea acestor măsuri.

Nu sunt obligații, pentru că nu avem în acest moment activat vreun cadru legal care să genereze obligativitate, dar, din păcate, după o perioadă atât de îndelungată, în care valurile de COVID-19 au lovit inclusiv România și am văzut zeci de mii de victime care şi-au pierdut viața în această perioadă.

Ne gândim cu toții atât la familiile lor, dar și la cei care s-au recuperat, poate chiar cu greu, trecând o dată sau de două ori sau de mai multe ori prin această boală, că după această experiență dureroasă, cu toții ne dorim să folosim mijloace de protecție, chiar și fără a fi fost obligatorii, dar vin înmenținerea sănătății noastre.

Sunt, potrivit datelor existente acum, deja, dacă am înțeles bine, peste 200 de români care sunt internați în secțiile de ATI, cu o formă severă a bolii, iar numărul de cazuri am văzut că este, de asemenea, în creștere, deci sunt motive solide care să ne facă pe fiecare dintre noi să ne protejăm și pe noi înșine, dar și pe cei din jur, atunci când suntem în special în spații aglomerate închise. Evident, la aceste lucruri se adaugă și măsurile de păstrare a igienei și celelalte recomandări pe care specialiștii din cadrul Ministerului Sănătății vor continua să le menționeze în spațiul public.