Instagram Face Schimbari Radicale pentru Feed, ce a Anuntat Mark Zuckerberg

Instagram Face Schimbari Radicale Feed Anuntat Mark Zuckerberg

Instagram va face o serie de schimbari radicale pentru ceea ce vedem in feed-ul principal al aplicatiei pentru iPhone si Android, iar multa lume probabil ca inca nu e pregatita pentru ceea ce vrea sa faca Facebook/Meta in curand.

Mark Zuckerberg, CEO al companiei Meta, fosta Facebook, care detine Instagram, a anuntat ca inteligenta artificiala va recomanda mai mult continut in feed-ul platformei. Asta inseamna ca vom vedea mai mult continut de la conturi pe care nu le urmarim, si de care poate nu suntem interesati, dar de care crede algoritmul ca suntem.

Anuntul privind aceasta schimbare radicala pentru Instagram a fost facut in cadrul conferintei pentru prezentarea rezultatelor financiare ale Meta. Unul dintre jurnalisti s-a plans din cauza faptului ca vede mult continut aleator de la conturi necunoscute in feed-ul Instagram, iar Mark Zuckerberg a spus ca va vedea si mai mult.

Acum peste 15% din continutul feed-ului Instagram e compus din continut de la conturi pe care nu le urmarim, ales special de inteligenta artificiala a platformei. Pana la final de an, 30% din continut va fi de la conturi necunoscute, deci teoretic ar trebui sa aflam mai mult de la cei pe care nu ii urmarim.

Instagram are aceasta modificare facuta, cel mai probabil, in paralel cu modificari implementate si pentru feed-ul Facebook, care oricum este modificat aproape in mod constant.