NATO Desfasoara Exercitii Aeriene Multinationale de Amploare in Romania

NATO Desfasoara Exercitii Aeriene Multinationale Amploare Romania

NATO desfasoara exercitii aeriene complexe in Romania in cursul acestei zile, cu peste 20 de avioane de vanatoare prezente pe cerul tarii noastre in cadrul unei demonstratii de forta pe care alianta militara o face in fata Rusiei, dar si pentru a creste interoperabilitatea intre diversele tari.

“Forțele aeriene NATO vor desfășura antrenament comun de interoperabilitate deasupra României, joi, 28 iulie 2022.

Această activitate de o zi implică peste 20 de avioane de luptă, cisternă și avioane de avertizare timpurie aliate din șapte țări aliate, precum și sisteme de apărare aeriană la sol și controlori aerieni tactici.

Scopul acestui eveniment live-fly este de a demonstra disponibilitatea NATO de a planifica, coordona și executa o misiune multinațională complexă pentru a proteja Alianța.

Scopul acestui eveniment live-fly este de a demonstra disponibilitatea NATO de a planifica, coordona și executa o misiune multinațională complexă pentru a proteja Alianța de orice amenințare sau potențial atac. Ca parte a antrenamentului, forțele NATO vor simula dezactivarea apărării aeriene a adversarului. Evenimentul se va desfășura în conformitate cu legile și standardele internaționale. Nu vor fi folosite arme vii.

Ca răspuns la războiul Rusiei împotriva Ucrainei, NATO și-a consolidat în mod semnificativ apărarea și descurajarea, inclusiv prin creșterea prezenței noastre în partea de est a Alianței noastre, cu mai multe trupe, o pregătire mai mare și mai multe avioane în patrulare. Ne vom asigura că putem apăra câte un centimetru de teritoriul aliat împotriva oricăror amenințări.”