Rusia a Bombardat Multiple Localitati din Ucraina cu Zeci de Rachete Balistice Kalibr si Iskander in 28 Iulie

Rusia a Bombardat Multiple Localitati din Ucraina cu Zeci de Rachete Balistice Kalibr si Iskander in 28 Iulie

Rusia a bombardat multiple localitati din Ucraina cu zeci de rachete balistice Kalibr lansate de pe nave din Marea Neagra, si rachete Iskander lansate din Belarus, tintele fiind alese in regiunile Kiev, Cernihiv, Mikolaiv, Harkov si Donetsk, iar deocamdata nu se stie cate persoane au fost ucise, sau ranite, in urma lor.

Rusia a folosit deasemenea bombardiere Tu-22M pentru a lansa alte cateva zeci de rachete Kh-22 in aceleasi zone, pagubele care au fost produse fiind cel mai probabil insemnate, insa se observa o intensificare a atacurilor rusilor dupa o perioada in care aceste zone au fost ferite de atacuri de acest gen.

“Rusia lansează aproape 20 de rachete către ținte ucrainene. Rusia a atacat Ucraina cu rachete de croazieră Kalibr lansate din Marea Neagră și rachete balistice Iskander din Belarus pe 28 iulie, a declarat Yury Ihnat, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene din Ucraina.

Bombardierele rusești Tu-22M au tras și rachete Kh-22. Rachetele au lovit diverse ținte din regiunile Kiev, Cernihiv, Mykolaiv, Harkov și Donețk.”