Senatul SUA cere Declararea Rusiei drept un Stat care Sustine Terorismul

Senatul SUA cere Declararea Rusiei drept un Stat care Sustine Terorismul

Senatul SUA cere declararea Rusiei drept un stat care sustine terorismul, iar asta in urma unui numar mare si repetat de cereri facute de catre Ucraina prin vocea presedintelui Volodimir Zelenski, dar mai recent a sotiei sale, care a viztat SUA pentru a discuta cu diversi inalti oficiali.

Senatul SUA a adoptat o declaratie prin care cere includerea Rusiei in randul acestor state, insa secretarul de stat Anthony Blinken este cel care trebuie sa ia decizia finala cu privire la acest lucru, si tot el ar urma sa includa tara agresoare in randul celor care sustin terorismul.

“Pe 28 iulie, Senatul SUA a aprobat în unanimitate rezoluția prin care îi cere secretarului de stat Antony Blinken să desemneze Rusia sponsor de stat al terorismului. Rezoluția cheamă Rusia pentru acțiunile sale în Cecenia, Georgia, Siria și Ucraina și pentru sprijinul său pentru Grupul Wagner.

O măsură similară a fost introdusă în Camera Reprezentanților SUA, dar capacitatea de a desemna o țară drept sponsor de stat al terorismului revine exclusiv Departamentului de Stat.”