Virgil Popescu: Declaratia de Ultim Moment, Importante Decizii Strategice pentru Romania

Virgil Popescu Declaratia Ultim Moment Importante Decizii Strategice Romania

Virgil Popescu a anuntat in mod oficial astazi o serie de decizii strategice extrem de importante pentru viitorul Romaniei, iar asta deoarece oficialul Guvernului tarii noastre a fost in ultimele zile in SUA si a avut intalniri cu importanti reprezentanti ai statului american pentru a ajuta Romania.

Virgil Popescu spune ca intalnirile strategice pe care le-a avut cu reprezentantii statului american au menirea de a intari din punct de vedere energetic Romania, in special pe partea de reducerea dependentei fata de Rusia, iar mai multe detalii despre ceea ce urmeaza sa fie facuta veti in declaratiile publicate mai jos.

“Parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite ale Americii devine tot mai puternic, mai ales în domeniul energiei. La sediul ambasadei României din Washington le-am avut alături pe Enoh T. Ebong – Director U.S. Trade and Development Agency, Dr. Kathryn Huff – Assistant Secretary for Nuclear Energy, și alți prieteni americani ai țării noastre.

I-am mulțumit doamnei Ebong pentru suportul acordat României și Europei ca să ne atingem țintele de producție de energie curată și, astfel, să ne puteam asigura securitatea energetică inclusiv prin tehnologii inovatoare din SUA, cum ar fi SMR-urile. Totodată, îi mulțumesc și E.S. ambasadorul României în SUA Andrei Muraru pentru că a găzduit acest eveniment prin care am marcat prietenia puternică dintre cele două state.

Am avut întâlniri de lucru și cu congresmanii Chuck Fleischmann și Rob Portman. Cu Chuck Fleischmann, membru al Camerei Reprezentanților, am discutat despre dezvoltarea programului nuclear civil, având în vedere că reprezintă districtul în care se află Centrala Nucleară Sequoyah.

Dezvoltarea sectorului energiei din România este sprijinită și de congresmanul Fleischmann. Cu senatorul Rob Portman, care a vizitat recent țara noastră, am discutat despre modul în care Statele Unite pot ajuta România să continue să-și crească capacitatea de generare a energiei nucleare și să devină un hub energetic regional. România are un aliat ferm în SUA.

Astăzi am avut o întâlnire de lucru, în cadrul vizitei în SUA, și cu Don Graves – Deputy Secretary of Commerce, care are o vastă experiență în gestionarea eficientă a fondurilor și în domeniul economiei. Am transmis că țara noastră susține dezvoltarea relațiilor comerciale cu SUA și, totodată, încurajăm schimbul de bune practici pentru dezvoltarea sectorului privat și a economiei. Graves mi-a transmis că Departamentul de Comerț al SUA va fi ”One Stop Shop” pentru finanțarea programului nuclear civil.”