Planeta Jupiter: Imaginea Impresionanta a NASA care Dezvaluie Furtunile Colosale

Planeta Jupiter Imaginea Impresionanta NASA Dezvaluie Furtunile Colosale

Planeta Jupiter este in centrul atentiei NASA in continuare multumita sondei spatiale Cassini care inca orbiteaza planeta, iar multumita ei vedem astazi o noua imagine impresionanta care a fost inregistrata la atat de mare distanta de Pamant. Cei de la NASA au publicat imaginea de mai jos pentru a ne dezvalui din nou regiunea polului nord al planetei Jupiter, dar si furtunile imense care sunt vizibile acolo, si care sunt extrem de puternice.

NASA a survolat planeta Jupiter la altitudine redusa pentru a 43-a oara cu sonda spatiala Cassini, iar asa au fost inregistrate mai multe imagini de catre ea, iar cea de mai jos prezinta cel mai bine ceea ce se intampla la polul nord al planetei. Vorbim despre uragane care se ridica la altitudini de pana la 48 de kilometrei spre atmosfera planetei Jupiteri, si care au diametre de sute de kilometri, deci acopera zone extrem de mari de pe suprafata.

Planeta Jupiter: Imaginea Impresionanta a NASA care Dezvaluie Furtunile Colosale

Planeta Jupiter a fost surprinsa in aceasta imagine cand sonda spatiala Cassini se afla la 25.100 de kilometri altitudine, insa ea a reusit sa coboare pana la distante de 5.000 de kilometri, deci vorbim despre un survol foarte aproape de planeta. Furtunile pe care NASA le-a observat timp de decenii pe planeta Jupiter sunt extrem de puternice, extrem de mari ca dimensiune, si extrem de misterioase, pentru ca nu se cunosc foarte multe in legatura cu ele.

Planeta Jupiter Imaginea Impresionanta NASA Dezvaluie Furtunile Colosale cassini pol nord
Polul nord al planetei Jupiter surprins de sonda spatiala Cassini a NASA. FOTO: NASA/JPL-Caltech/SwRI/MSSS.

NASA survoleaza planeta Jupiter de ani de zile cu sonda spatiala Cassini, insa n-a reusit sa vada dincolo de atmosfera si furtunile extrem de dense care acopera toata planeta, deci inca exista foarte multe necunoscute care trebuie explicate. Sonda spatiala Cassini a avut durata de desfasurare a misiunii sale extinsa de catre NASA pentru a se monitoriza mai bine planeta Jupiter, dar nu doar ea, ci si unele dintre lunile care o orbiteaza.

Planeta Jupiter are multe mistere, la fel ca si lunile sale, iar NASA incearca sa explice cat mai multe dintre ele, dar e foarte greu sa reuseasca sa ofere explicatii pentru chiar orice observa de la distanta atat de mare pe planeta.