Android: ALERTA pentru Milioane de Telefoane, Pericolul Major Dezvaluit

Android ALERTA Milioane Telefoane Pericolul Major Dezvaluit

Android, cel mai folosit sistem de operare pentru telefoane mobile din intreaga lume, intra iar in atentia lumii intregi, iar milioane de oameni cu telefoane trebuie sa fie atenti. O noua alerta extrem de serioasa a fost emisa pentru oamenii cu telefoane deoarece zeci de aplicatii pline de adware si malware au fost descoperite in Google Play Store.

Android permite instalarea de aplicatii de oriunde de pe internet, insa Google Play Store este magazinul oficial de aplicatii al celor de la Google. Cele 36 de aplicatii pline de malware si adware au reusit sa pacaleasca sistemele de securitate ale Google ai au fost publicate, ele fiind mascate ca diverse tipuri de aplicatii utilitare pentru telefoane.

10 milioane este cifra descarcarilor cumulate pentru aceste aplicatii pline de malware si adware pentru Android, deci exista milioane de telefoane care sunt infectate. Din pacate majoritatea oamenilor nu stiu ca au telefoanele infectate, iar asta pentru ca aplicatiile isi desfasoara activitatea in fundal, departe de ochii celor care utilizeaza telefoanele.

Android: ALERTA pentru Milioane de Telefoane, Pericolul Major Dezvaluit

Android este gandit ca un sistem de operare care sa fie sigur, astfel ca aplicatiile acestea incep sa functioneze si sa faca rau abia dupa ce primesc permisiunile necesare de la utilizatori. Printre ele se numara si una care cere excluderea de la limitarile functiilor care reduc consumul de energie al bateriei, deci va puteti imagina cat solicita telefoanele.

Android ALERTA Milioane Telefoane Pericolul Major Dezvaluit adware malware
Aplicatiile pentru Android din Google Play Store infectate cu malware. FOTO: Dr. Web.

Adware-ul din aceste aplicatii afiseaza diverse reclame in afara ecranului pentru a genera bani pentru hackerii care l-au facut, totul fara ca oamenii sa stie. Malware-ul poate abona oamenii la servicii premium pentru Android fara ca ei sa stie, le poate fura date de logare in website-uri de toate tipurile, si poate fura diverse alte tipuri de date din telefoane.

Android este, in general, un sistem de operare sigur, insa cand oamenii sunt pacaliti sa ofere permisiuni pe care aplicatiile nu ar trebui sa le aiba, se poate intampla orice. Google le spune constant oamenilor sa nu acorde aplicatiilor permisiuni pe care nu ar trebui sa le aiba, le cere sa nu instaleze aplicatii din surse necunoscute, insa nu toata lumea stie cum sa se protejeze.