ING Bank: Notificarea de URGENTA privind un Pericol Real pentru Clientii Romani

ING Bank Notificarea URGENTA Pericol Real Clientii Romani

ING Bank a publicat o notificare de urgenta care ii vizeaza pe clientii din toata Romania in momentul de fata, iar despre ea trebuie sa stie toata lumea acum. Vorbim despre un pericol foarte real care este adus in atentia romanilor si care se poate dovedi a fi o problema extrem de serioasa pe termen lung.

ING Bank deruleaza de ceva vreme un program prin care incearca sa ii invete pe clientii din toata tara despre pericolele foarte serioase din mediul online. Vorbim despre fraudele online care sunt derulate in numar tot mai mare in Romania de ceva vreme, si care au menirea de a-i lasa pe oameni rapid fara bani.

Banca a gandit acest program sub forma unui “horoscop antifrauda” pe care il prezinta impreuna cu Neti Sandu, dar si cei de la OLX, platforma aflata in centrul problemelor de acest gen. In website-ul ING Bank exista o varietate de informatii extrem de importante cu privire la ceea ce inseamna fraudele online, si cum ne putem proteja.

ING Bank te invata cum sa te protejezi de fraudele online

ING Bank ne vorbeste despre mai multe tipuri de fraude online, prima dintre ele fiind cea care are in centru OLX si cumparaturile facute prin website-ul de anunturi online. Exista unele persoane care ne pot contacta pe OLX, ne cer sa discutam cu ele pe WhatsAppp pentru a cumpara ceva, si ne cer datele cardurilor pentru a trimite banii, desi ai nevoie exclusiv de IBAN si numele nostru.

O alta frauda foarte populara de ceva vreme in toata lumea are la baza trimiterea de SMS/email-uri cu atasamente infectate cu malware, sau link-uri catre website-uri malitioase. ING Bank ne recomanda sa nu accesam vreodata atasamentele din email-urile de acest gen, si nici website-urile, pentru ca ne putem trezi cu dispozitivele infectate.

ING Bank vorbeste si despre clonarea website-urilor, in special cele ale bancilor, pentru a pacali oamenii ca se logheaza intr-o platforma de internet banking a unei banci. In momentul in care ei incearca sa faca acest lucru, si-si introduc datele in acel website, ele ajung de fapt in website-ul hackerilor, si ei le pot folosi pentru a fura bani.

OLX si ING Bank te ajuta sa nu te transformi intr-o victima a hackerilor

ING Bank Notificarea URGENTA Pericol Real Clientii Romani frauda olx
Exemplu de mesaj fraudulos, conform OLX si ING Bank.

O alta metoda foarte des folosita de catre hackeri are la baza furtul de identitate, fie ca e vorba de cel al unei persoane, sau al unei banci/institutii. Aceasta metoda, conform ING Bank, poate fi pusa in practica fie prin telefon, SMS, email, sau chiar pe retelele de socializare cu pagini false prin care sunt pacaliti oamenii sa isi ofere datele personale.

ING Bank si OLX ne atentioneaza inclusiv cu privire la aplicatiile si programele pentru telefoane si PC-uri, iar asta pentru ca ele pot fi infectate cu malware. Nu trebuie sa descarcam software de acest gen de pe website-uri necunoscute, in special cand vine vorba despre aplicatiile bancare, pentru ca pot fi infectate si ne cedam datele imediat.

ING Bank ne recomanda ca in situatia in care credem ca suntem victima unui atac de acest gen, sa cerem imediat ajutor la banca, apoi la autoritati. Desi e posibil ca uneori banii pierduti in atacuri de acest gen sa nu poata fi recuperati, este important sa cerem ajutor pentru a se incerca recuperarea eventualelor sume pierdute.