Ministrul Apararii: Declaratia de Ultima Ora privind Armata Romana pentru Milioane de Romani

Ministrul Apararii Declaratia Ultima Ora Armata Romana Milioane Romani

Ministrul Apararii a vorbit in cadrul unei declaratii de ultima ora despre Armata Romana, si a transmis o serie de mesaje foarte importante pentru milioane de oameni din intreaga tara, discutand despre felul in care e perceputa institutia in ochii romanilor in momentul de fata.

Ministrul Apararii spune deasemenea ca in toamna va fi initiata o noua campanie de comunicare cu privire la Armata Romana pentru a fi prezentata profesia de militar din toate punctele ei, totul pentru ca oamenii sa inteleaga mai bine ce inseamna sa fii soldat profesionist.

“Avem, din pacate, niste sterotipuri pozitive despre armata, dar si niste stereotipuri negative, despre armata. Sunt stereotipuri pozitive in cei din generatia mea, de exemplu, sau a celor care au facut stagiul militar inainte de 1989, si care au inteles ca a fi alaturi de ceilalti, indiferent de conditii in armata, a fost un salt pentru personalitatea lor, sau a fost o perioada de socializare in care au devenit fiinte sociale cu adevarat.

Au devenit fiinte sociale cu adevarat, au invatat solidaritatea, ce este cu greutatile, ce inseamna disciplina pana la urma, ce inseamna sa iesi de sub ocrotirea familiei, sa intri in societate, sa indeplinesti roluri, sa ai un statut diferit, sa te lupti pentru stat in armata si in societate. Sunt cei care au invatat asta si stiu despre asta, dar majoritatea, pentru ca din 2007 nu a mai fost stagiu militar obligatoriu, sigur ca imaginea despre armata s-a deformat.

Au ramas povestirile prietenilor, povestirile parintilor, poate, si sigur ca au venit acum razboaiele care nu erau previzibile. Probabil ca in toata aceasta perioada s-a diluat un pic, armata a ramas probabil un fel de element simbolic de incredere.

Oamenii au incredere in Armata in mod simbolic pentru ca ea a luptat in toata istoria, pentru ca avem figuri luminoase de oameni care au facut armata, pentru ca ofiterul este un personaj important, simbolic in societate, ca semn al demnitatii nationale, ca semn al patriotismului, dar nu am avut incarnari concrete foarte multe.

Chiar in aceste zile am discutat mult cu departamentul nostru de relatii publice si comunicare, iar in aceasta toamna vom avea o campanie de comunicare mult mai complexa, de prezentare a profesiei militare prin toate punctele ei. Va fi o prezentare mult mai flexibila, avem si acum tabere de cercetas, si in vara, cu un succes extraordinar.”