Ministrul Sanatatii: Ultima Ora, Ordinul Important Semnat, ce Efecte are in Romania

Ministrul Sanatatii Ultima Ora Ordinul Important Semnat Efecte Romania

Ministrul Sanatatii a semnat in mod oficial un ordin care va avea impact pentru milioane de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca a luat o decizie foarte importanta pentru toata Romania, ea avand in centru un vaccin antigripal care urmeaza sa fie cumparat pentru utilizare in toamna in tara noastra.

Ministrul Sanatatii a semnat un ordin conform caruia vaccinul Influvac Tetra, disponibil in seringa preumpluta de la Viatris Healthcare Limited Irlanda, va fi livrat intr-o cutie cu 1 seringa preumpluta din sticla cu ac de 0.5 ml in care exista suspensie injectabila in seringa preumpluta, va fi cumparat.

“Văzând Referatul de aprobare nr. S.P. 5.342/2019 al Direcției generale de asistență medicală și sănătate publică și Agenției naționale de programe de sănătate din cadrul Ministerului Sănătății, având în vedere prevederile art. 1^2 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 77/2011.

Privind stabilirea unor contribuții pentru finanțarea unor cheltuieli în domeniul sănătății, aprobată prin Legea nr. 184/2015, cu modificările și completările ulterioare, în temeiul prevederilor art. 7 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea și funcționarea Ministerului Sănătății, cu modificările și completările ulterioare, se emite următorul ordin:

Se aprobă lista vaccinurilor achiziționate în cadrul programelor naționale de sănătate pentru care deținătorii autorizațiilor de punere pe piață a medicamentelor care sunt persoane juridice române, precum și deținătorii autorizațiilor de punere pe piață a medicamentelor care nu sunt persoane juridice române, prin reprezentanții legali ai acestora, nu datorează contribuția trimestrială calculată conform Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 77/2011.

Privind stabilirea unor contribuții pentru finanțarea unor cheltuieli în domeniul sănătății, aprobată prin Legea nr. 184/2015, cu modificările și completările ulterioare, pentru valoarea consumului centralizat de vaccinuri, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

Direcțiile de specialitate din cadrul Ministerului Sănătății, Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, direcțiilor de sănătate publică și caselor de asigurări de sănătate, unitățile sanitare cu paturi, centrele de dializă și deținătorii autorizațiilor de punere pe piață a medicamentelor care sunt persoane juridice române, precum și reprezentanții legali ai deținătorilor autorizațiilor de punere pe piață a medicamentelor care nu sunt persoane juridice române vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.”