DACIA Duster 3: Modelul foarte IMPORTANT care Ramane sub Semnul Intrebarii

DACIA Duster 3 Modelul IMPORTANT Ramane Semnul Intrebarii

DACIA Duster 3 este, ce mai probabil, cea mai asteptata masina de la compania romaneasca in momentul de fata, iar asta pentru ca ea urmeaza sa vina cu extrem de multe noutati foarte interesante in momentul in care va fi lansata, iar asta in conditiile in care actualul model are peste 10 ani din momentul lansarii.

DACIA Duster 3 este un SUV de generatie a 3-a pe care DACIA il testeaza deja pe drumurile publice, deocamdata camuflat sub caroseria unui Renault Captur, insa asta pentru a ascunde unele dintre foarte importantele modificari pe care le face pentru noul model de masina inainte de a-l lansa in mod oficial pentru clienti.

DACIA Duster 3 urmeaza sa fie produsa pe platforma CMF-B, pe care sunt facute inclusiv Logan 3 si Sandero 3, iar asta impune o schimbare radicala a strategiei de productie, pentru ca ea nu permite cu usurinta fabricarea de masini cu tractiune integrala, astfel ca noul SUV ar trebui sa beneficieze de un compromis.

DACIA Duster 3 ar putea sa aiba tractiune integrala doar in versiunea hibrida, cea care va folosi un motor electric pentru puntea spate, motor care ar urma sa poata fi utilizat atat pentru deplasarea prin orase, cat si in momentele in care masina are nevoie de putere suplimentara, deci nu ar fi activ folosit tot timpul de catre automobil.

DACIA Duster 3 ar urma sa fie lansata de catre DACIA doar cu motoare pe benzina si GPL, iar versiunea hibrida, cea care are si tractiune 4×4, nu se stie daca va fi lansata impreuna cu modelele initiale, putand exista intarzieri intre lansarea initiala si cea a modelului hibrid, iar asta ar putea dezamagi foarte multi clienti.

DACIA Duster 3 cu tractiune 4×4 va fi cu siguranta un model care va fi cautat de catre clienti, insa ramane de vazut daca ea va fi lansata tarziu, avand in vedere ca primul model hibrid de masina DACIA va fi alnsat cu doar cateva luni inaintea acestui SUV, si nu se stie daca DACIA va lansa un al doilea la o distanta atat de mica, in timp, fata de primul.