Planeta Jupiter are Dezvaluit un MISTER Impresionant, ce Nu Stiam pana Acum

Planeta Jupiter Dezvaluit MISTER Impresionant Nu Stiam pana Acum

Planeta Jupiter are dezvaluit un mister cu adevarat impresionant despre care oamenii de stiinta nu au stiut pana acum, iar asta vine ca o surpriza majora pentru lumea stiintifica, pana acum nestiindu-se de ce inelele pe care ea le are sunt atat de mici in raport cu planeta in sine, dar o explicatie este intr-un final oferita.

Planeta Jupiter ar avea inelele atat de mici, in comparatie cu dimensiunea sa, din cauza lunilor care o orbiteaza in mod constant, si care nu au permis formarea de gheata pe inelele care inconjoara planeta, astfel ca ele nu pot fi observate de catre cercetatori folosind echipamente stiintifice obisnuite, ceea ce desigur ca face mai dificila analizarea sa.

Planeta Jupiter a avut inelele sale ascunse pana in momentul in care sonda spatiala Voyager a fost trimisa de catre NASA pentru a o explora, astfel ca oamenii de stiinta au vazut abia acum cateva decenii pentru prima oara aceste inele foarte subtiri care inconjoara planeta de la un cont la altul, dar care pot fi observate usor doar acolo.

Planeta Jupiter are in jurul sau mai multe luni care au forte de gravitatie foarte puternice, iar dintre ele, luna Ganymede este cea care a distrus sansele ca planeta sa aiba inele in jurul sau, cel putin in baza estimarilor care au fost facute de catre oamenii de stiinta pana in momentul de fata, si e de asteptat sa fie facute altele.

“M-a deranjat de mult de ce Jupiter nu are și mai multe inele uimitoare care să-i facă de rușine pe Saturn. Dacă Jupiter le-ar avea, ne-ar părea și mai strălucitoare, pentru că planeta este mult mai aproape decât Saturn. Nu știam că aceste inele efemere există până când nava Voyager a trecut pe lângă ele, pentru că nu le-am putut vedea.”

Planeta Jupiter este cea mai mare din sistemul solar, si tocmai dimensiunea sa a generat aceasta “problema”, iar asta pentru ca fiecare planeta mare are si luni mari in jurul sau, deci e imposibil sa aiba inele dense, ceva ce oamenii de stiinta au descoperit inca de ceva vreme, iar acum incearca sa explice ceea ce se intampla.

Planeta Jupiter inca este survolata de catre sonda spatiala Cassini in aceasta perioada, astfel ca vom mai afla cu siguranta si alte informatii importante in legatura cu ceea ce se intampla in apropierea sa, dar ramane de vazut cat de multe dintre ele vor rezolva misterele care exista in jurul planetei in momentul de fata.