Sorin Grindeanu: Deciziile de Ultima Ora pentru Constructia Autostrazilor in Romania

Sorin Grindeanu Deciziile Ultima Ora Constructia Autostrazilor Romania

Sorin Grindeanu a anuntat noi decizii extrem de importante luate pentru constructia de autostrazi in Romania, iar asta pentru ca autoritatile din tara noastra au dezvaluit desemnarea constructorului pentru inca 2 tronsoane din autostrada A7, Moldova, ei urmand a construi 4 tronsoane din segmentul Buzau – Focsani.

Sorin Grindeanu vorbeste deasemenea si despre ultimul tronson al autostrazii Sibiu – Fagaras, care are o lungime de aproape 74 de kilometri, care a fost scos la licitatie, iar asa am putea avea intr-un final construita si autostrada care sa lege Bucurestiul de Vestul tarii aproape exclusiv prin drum de mare viteza.

“Evoluții considerabile pentru infrastructura rutieră românească! Peste 37 de km de autostradă intră în faza de proiectare și ulterior de construcție. Pentru mai mult de 15 km de autostradă a fost desemnat constructorul. Aproape 170 de km de autostradă au fost lansați în licitație. Continuăm să livrăm ce am promis românilor!

A fost desemnat constructorul pentru încă 2 tronsoane din A7 (Autostrada Moldova)! Ambele contracte pentru construcția a două din cele 4 tronsoane care compun Autostrada Buzău-Focșani au fost atribuite astăzi unui constructor român: Tronsonul 1: (4,60 km), Buzău-Vadu Pașii, la suma de 689,99 milioane de lei (fără TVA).

Tronsonul 2: (10,94 km), Mândrești Munteni-Focșani Nord, la suma de 763,72 milioane de lei (fără TVA). Contractele sunt finanțate prin PNRR, iar, după semnare, antreprenorul are la dispoziție 20 de luni pentru finalizarea lucrărilor.

Ultimul Tronson al Autostrăzii Sibiu-Făgăraș (73,69 km) a fost lansat în licitație! Anunțul de participare pentru proiectarea și execuția Tronsonului 1 (14,25 km) a fost transmis astăzi în SEAP și are termen limită pentru depunerea ofertelor data de 14 octombrie 2022. Valoarea estimată a contractului pentru construcția celor 14,25 km ( Boița-Avrig-Mârșa) este de 2,09 miliarde de lei (fără TVA).

Alte 3 Tronsoane, cu o lungime totală de 59,44 au fost lansate în licitație încă de la începutul săptămânii: Tronsonul 2: Avrig-Mârșa-Arpașu de jos (19,92 km), valoare estimată de 1,71 miliarde de lei (fără TVA). Termen limită pentru depunerea ofertelor, 11 octombrie 2022. Tronsonul 3: Arpașu de Jos-Sâmbăta de Sus (17,61 km), valoare estimată 1,83 miliarde de lei (fără TVA). Termen limită pentru depunerea ofertelor, 12 octombrie 2022. Tronsonul 4: Sâmbăta de Sus-Municipiul Făgăraș (16,26 km) și un drum de legătură (5,65 km), la o valoare totală estimată de 1,16 miliarde de lei (fără TVA). Termen limită pentru depunerea ofertelor, 13 octombrie 2022.

Construcția acestei autostrăzi, evaluată la 6,79 miliarde de lei (fără TVA), este finanțată din Fonduri Europene Nerambursabile. Antreprenorii care vor câștiga aceste contracte vor avea la dispoziție 12 luni pentru faza de proiectare și 36 de luni pentru execuția lucrărilor. Sectorul de Autostradă Sibiu – Făgăraș va asigura conectivitatea infrastructurii rutiere pe intercoridorul Moldova – Transilvania.”