Ministrul Educatiei Lauda Performanta Impresionanta a unei Eleve din Romania

Ministrul Educatiei Declaratia Ultim Moment Noua Premiera Importanta Scoli

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a laudat performanta impresionanta a unei eleve din Romania, mai exact din orasul Bacau, ea reusind sa obtina o medalie de aur la Olimpiada Internationala de Limba Germana cu un scor de 100 din 100 de puncte.

Ministrul Educatiei spune ca la aceasta olimpiada au participat elevi din 57 de state, si ca ea este una extrem de puternica, astfel ca rezultatul obtinut de catre eleva din Romania este unul care merita pe deplin toate laudele, iar mai multe detalii aveti in mesajul publicat de Sorin Cimpeanu.

“Performanta extraordinara! Teodora Smintanca-Strugariu, eleva in clasa a X-a la Colegiul Național ,,Vasile Alecsandri‘’ din Bacau, s-a clasat pe primul loc și a obținut Medalia de aur la Olimpiada Internațională de Limba Germană – o competiție extrem de puternică la care au participat elevi din 57 state. Teodora a obținut 100/100 puncte!!!

Echipa României a participat cu 2 elevi la nivelul B2 (cel mai înalt nivel din concurs). Olimpiada Internațională de Limba Germană este un concurs în care premiile se acordă în sistemul competiților sportive: un singur loc I (medalie de aur), un loc II și un loc III pe fiecare nivel de organizare: A2, B1 şi B2.

Teodora a înregistrat o premiera, aceasta fiind singura medalie de aur obținută de România in istoria Olimpiadei Internationale de limba germana.
Felicitări si colegului de echipă al Teodorei, Matei Florescu, elev in clasa a X-a la Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” din București! #mandrudevoi!

Felicitări doamnei profesor Silvia Socolescu (Colegiul Național “Traian” din Drobeta Turnu-Severin), care i-a pregătit la lotul național și i-a însoțit în Germania. Rezultatul de excepție se datorează în egală măsură şi profesorilor din şcolile în care învață cei doi olimpici, iar recunoştinţa şi mulțumirile mele se îndreaptă şi către ei.

Felicitări doamna profesor Ingrid Irascu! Este o mare bucurie sa pot felicita lotul olimpic al României pentru performanta obținută anul acesta la Hamburg, să-i pot felicita și să le pot mulțumi profesorilor si părinților!”