NASA: Decizia de ULTIMA ORA Anuntata, ce Masuri Importante au fost Luate

NASA Decizia ULTIMA ORA Anuntata Masuri Importante Luate

NASA a anuntat o decizie radicala de ultima ora cu care a luat prin surprindere foarte multa lume, insa vorbim despre o masura care era imperios necesara pentru ca in momentul de fata este vorba despre siguranta astronautilor sai. Cei de la NASA au luat decizia de a suspenda orice fel de misiuni in spatiul cosmic facute de catre astronauti din cauza temerilor ca ar putea exista un defect serios cu unele dintre costumele pe care ei le folosesc.

NASA a luat aceasta decizie dupa ce un astronaut al ESA a avut o problema foarte serioasa cu al sau costum folosit pentru misiunile spatiale, apa din sistemul de racire scurgandu-se in interiorul castii care ii furnizeaza oxigen si il protejeaza de temperaturile extrem de reduse. Deocamdata nici ESA, si nici NASA, nu au vreo idee de ce a aparut acest defect in costumul folosit de catre astronaut, insa pentru siguranta oamenilor, s-a luat decizia amanarii altor misiuni in spatiul cosmic.

NASA: Decizia de ULTIMA ORA Anuntata, ce Masuri Importante au fost Luate

NASA foloseste costume vechi de decenii pentru a-si trimite astronautii in spatiul cosmic, iar vechimea poate fi unul dintre motivele din cauza carora a aparut aceasta problema in momentul de fata, chiar daca asta nu este cunoscut fara vreun dubiu. Incidentul a avut loc in luna martie a anului 2022, si a fost dezvaluit abia acum de catre NASA si ESA, iar suspendarea misiunilor spatiale ale astronautilor ramane activa, chiar daca au trecut nu mai putin de 5 luni de zile din momentul in care a avut loc totul, semn ca inca nu se stiu prea multe.

Incidentul este foarte similar cu unul care a avut loc in 2013, cand un astronaut italian a descoperit deasemenea ca lichid din costum se scurgea in interiorul castii care trebuia sa il protejeze, astfel ca si atunci a fost nevoie de o pauza similara cu cea impusa acum de NASA. Atunci astronautul italian a fost aproape de a se ineca din cauza apei care i-a intrat in casca, astfel ca NASA vrea sa evite situatii critice de acest gen acum.

NASA nu a dezvaluit cand le-ar putea permite din nou astronautilor sa iasa din nou in spatiul cosmic cu actualele costume care sunt prezente pe Statia Spatiala Internationala, asa ca ramane de vazut ce fel de decizii se vor lua dupa analiza costumelor.