FBI, Interpol, Europol, Politia Romana Avertizeaza Privind un Pericol Online Major

FBI Interpol Europol Politia Romana Avertizeaza Pericol Online Major

Un nou tip de frauda online este adus in atentia a milioane de romani de catre politie, iar asta pentru ca el este gandit pentru a le face rau oamenilor si are amploare globala pentru ca inclusiv Europol, Interpol si FBI au avertizat lumea, mai multe detalii despre seriozitatea acestei probleme fiind mai jos.

ATENȚIE! UN NOU TIP DE FRAUDE ONLINE!

Zilele trecute, am fost sesizați despre existența mai multor cazuri de fraude online, prin transmiterea unor mesaje, prin email, în care anumite persoanele și-ar fi atribuit identitatea unor lucrători cu funcții de conducere din cadrul unor structuri de aplicare a legii (Europol, Interpol, F.B.I sau #PolițiaRomână).

Persoanele vătămate erau informate că fac obiectul unor presupuse proceduri judiciare, ca urmare a accesării unor site-uri, în care sunt prezentate acțiuni cu un caracter sexual explicit, cu minori.

Astfel, le erau solicitați bani, pentru a nu fi arestate.

La nivel internațional, acest tip de fraudă este cunoscut sub denumirea de „government impersonation scams”.

Mai multe instituții de aplicare a legii au transmis mesaje publice de informare a populației.

Prin urmare, în situația în care primiți astfel de email-uri, nesolicitate, vă recomandăm să NU RĂSPUNDEȚI, să NU ACCESAȚI eventualele linkuri sau atașamente și să vă adresați celei mai apropiate unități de poliție sau online, pe portalul de petiții al Poliției Române.

Vă rugăm să distribuiți acest mesaj!

Aveți grijă de dumnevoastră și de persoanele vulnerabile din anturajul dumnevoastră!