Eliberarea Crimeei Trebuie sa fie un Obiectiv de Razboi, spune Volodimir Zelenski

Eliberarea Crimeei Trebuie fie Obiectiv Razboi spune Volodimir Zelenski

Volodimir Zelenski spune ca Ucraina trebuie sa elibereze Crimeea in cadrul razboiului pe care il duce pe Rusia, asta desigur separat de celelalte zone pe care rusii le-au ocupat pana in momentul de fata, iar asta pentru ca regiunea a fost anexata de catre Kremlin cu multi ani in urma, iar apoi au inceput problemele in Donbas.

Zelenski spune ca Rusia a transformat Crimeea intr-unul dintre cele mai periculoase locuri din Europa in momentul de fata, aducand razboiul acolo, iar Ucraina vrea sa-si elibereze fosta regiune, insa ramane de vazut in ce masura acest lucru va fi posibil, avand in vedere tot ceea ce se intampla in momentul de fata in sudul tarii.

“Războiul trebuie să se încheie cu eliberarea Crimeei. În discursul său de noapte, președintele Volodimir Zelenski a spus că războiul rus împotriva Ucrainei a început odată cu ocuparea Crimeei și trebuie să se încheie cu eliberarea acesteia.

Rusia a transformat peninsula noastră, care a fost și va fi întotdeauna unul dintre cele mai bune locuri din Europa, într-unul dintre cele mai periculoase locuri din Europa. Rusia a adus în Crimeea represiune pe scară largă, probleme de mediu, deznădejde economică și război.

Zelensky a adăugat că „este imposibil de spus” când va avea loc eliberarea, dar Ucraina „adaugă constant componentele necesare formulei de eliberare a Crimeei”.”