DACIA Duster vs Bigster, de ce Vor Exista Diferente Mari intre Masini

DACIA Duster Bigster Vor Exista Diferente Mari Masini

DACIA Duster va fi lansata intr-o versiune de generatie noua in cursul anului viitor, iar la scurt timp in urma sa va veni si Bigster, un model complet nou de SUV cu care DACIA vrea sa “atace” pietele din intreaga lume. Diverse zvonuri din ultimul an de zile au afirmat ca DACIA Duster si Bigster vor avea multe puncte similare intre ele atat in ceea ce priveste aspectul extern, cat si cel intern, sau componentele si dotarile pe care DACIA a ales sa le foloseasca.

DACIA Duster este prezentata de unele zvonuri ca fiind un Bigster mai mic, cu multe dintre noutatile care au fost oferite in Logan 3 si Sandero 3, care ar urma sa ajunga inclusiv in SUV-ul mai mare. In baza unor informatii venite, cel mai probabil, de la surse din interiorul DACIA, noua DACIA Duster este prezentata ca o masina care se va diferentia pana la un punct de Bigster, si nu extrem de mult, insa realitatea este ca masinile vor avea multe diferente intre ele.

DACIA Duster vs Bigster, de ce Vor Exista Diferente Mari intre Masini

DACIA Duster va fi totusi cu mult diferita fata de Bigster, pentru ca fiecare masina va avea “scopul” sau in oferta celor de la DACIA, iar fiecare trebuie sa fie atractiva pentru un anumit segment de clienti. DACIA Duster are deja un set de clienti care cumpara acest gen de masina pentru ceea ce ofera, iar scopul Bigster nu va fi, cel mai probabil, de a fura acesti clienti, desi unii ar putea face trecerea la ea, ci de a fura clienti de la alti producatori de modele similare.

Bigster va fi o masina mai mare, dintr-un segment diferit fata de Duster, cei de la DACIA incercand sa intre pe segmente noi de piata pentru a atrage noi clienti de la competitorii impotriva carora nu avau cu ce concura. Desi cei de la DACIA nu vor ca Bigster sa “canibalizeze” vanzarile Duster, sau viceversa, exista acest risc, iar de aceea e usor de estimat de ce vor exista diferente mari intre ele pe toate segmentele, inclusiv in ceea ce priveste pretul de vanzare.

DACIA Duster de generatie a 3-a va fi mai scumpa decat modelul actual, dar mai ieftina decat Bigster, iar diferenta de pret va face pentru multi diferenta dintre decizia de a alege un model, sau altul, dupa ce ele vor fi lansate.