ULTIMA ORA: Virgil Popescu Anunta o Masura Importanta privind Gazele Naturale

ULTIMA ORA Virgil Popescu Anunta Masura Importanta Gazele Naturale

Virgil Popescu a anuntat astazi o masura extrem de importanta cu privire la gazele naturale in Romania si vorbim despre o masura despre care ar trebui sa stie milioane de romani, iar asta pentru ca vorbim despre o conducta de transport de gaze naturale care are autorizate de construire semnata.

Virgil Popescu explica mai jos pe unde anume va trece aceasta conduca, el spunand ca inca din 2020 a promovat adoptarea unei hotarari prin care aceasta sa fie construita, iar acum s-a semnat si autorizatia aferenta.

„O nouă promisiune îndeplinită! Astăzi am semnat autorizația de construire a conductei de transport gaze naturale pe direcția Prunișor – Orșova – Băile Herculane – Jupa (inclusiv alimentarea cu energie electrică, protecție catodică și fibră optică), care va fi realizată de Transgaz! Există și finanțare pentru asta, inclusiv din Fondul pentru Modernizare.

Conducta va trece prin județele Mehedinți și Caraș – Severin (municipiile Caransebeș & Orșova, plus localitățile Băile Herculane, Topleț, Mehadia, Cornea, Domașnea, Căzănești, Teregova, Armeniș, Slatina Timiș, Bucoșnița, Buchin, Turnu Ruieni, Obreja, Prunișor, Husnicioara, Căzănești, Sisești, Ilovăț, Bâlvănești, Godeanu, Balta, Podeni, Cireșu și Ilovița).

În vara anului 2020 am promovat ca ministru adoptarea Hotărârii de Guvern prin care proiectul de investiţii ”Conducta de transport gaze naturale pe direcția Prunișor – Orșova – Băile Herculane – Jupa a fost declarat de importanță națională în domeniul gazelor naturale. Iar astăzi ne apucăm de treabă. Prin realizarea acestei conducte se poate asigura alimentarea cu gaze naturale a localităților din zona de interes a obiectivului, respectiv un număr de aproximativ 15.500 consumatori casnici.

94 instituții publice (școli, primării, dispensare. cămine culturale, cabinete medicale, etc) și aproximativ 113 de agenți economici în județul Mehedinți precum și aproximativ 12.000 consumatori casnici, 136 instituții publice (școli, primării, dispensare. cămine culturale, cabinete medicale, etc) și aproximativ 231 de agenți economici în județul Caraș Severin. De asemenea, execuția acestei conducte de transport va genera un impact socio-economic pozitiv prin alimentarea cu gaze naturale a stațiunii turistice Băile Herculane.

Crearea de noi locuri de muncă pe perioada de construcție, crearea posibilităților de câștiguri suplimentare pentru locuitorii zonei prin atragerea de investitori și valorificarea superioară a masei lemnoase, ridicarea gradul de confort al locuitorilor, atragerea de venituri suplimentare la bugetul statului și la bugetele locale. Efectele pozitive se vor vedea și asupra activității furnizorilor locali de servicii dezvoltarea turismului în zonă, stimularea dezvoltării economiei locale prin asigurarea unei surse de energie nepoluantă, asigurarea unui mediu sănătos prin reducerea gazelor cu efect de seră.” a declarat ministrul.