Lituania a Blocat deja Emiterea de Vize pentru Rusi, cu o Exceptie

Lituania Blocat Emiterea Vize Rusi Exceptie

Lituania a decis sa nu mai astepte dupa o decizie a Comisiei Europene vis-a-vis de blocarea emiterii de vize pentru cetatenii rusi, si a hotarat sa sisteze aproape total emiterea de vize pentru rusi, cu o singura exceptie, cele umanitare, care vor fi in continuare emise de catre statul european.

Lituania este una dintre tarile din Uniunea Europeana care cer blocarea completa a emiterii de vize pentru cetatenii rusi, insa Germania, Franta si Olanda se opun, din motive evidente, dar decizii luate de alte tari vor reduce cu siguranta numarul rusilor care pot intra in Europa in cursul urmatorilor ani.

“UE ar trebui să elibereze doar vize umanitare rușilor. Potrivit ministrului de externe lituanian Gabrielius Landsbergis, Lituania a încetat să mai elibereze toate vizele turiştilor ruşi şi eliberează vize doar din motive umanitare, a informat Deutsche Welle.

Landsbergis consideră că țările Uniunii Europene ar trebui să urmeze exemplul Lituaniei și să introducă o interdicție a vizelor pentru turiștii ruși.”

author avatar
Redactia iDevice.ro