NASA ne Avertizeaza ca Pamantul va fi Lovit de un Nor Gigant de Plasma Magnetica

NASA Avertizeaza Pamantul Lovit Nor Gigant Plasma Magnetica

NASA a emis o avertizare foarte serioasa pentru Pamant la inceputul acestei saptamani, iar asta pentru ca a reusit sa detecteze in timp util o foarte importanta eruptie de plasma care a avut loc pe suprafata soarelui, ea indreptandu-se spre planeta noastra. Conform expertilor de la NASA, aceasta norul de plasma magnetica al carui masa ar fi de un milaird de tone, ar urma sa ajunga miercuri la Pamant, si ar putea genera o furtuna geomagnetica, teoretic de mica intensitate.

NASA a detectat aceasta explozie solara in cursul zilei de 14 august, insa avand in vedere distanta dintre Pamant si soare, efectele sale vor fi resimtite abia miercuri de catre noi, iar o furtuna geomagnetica, chiar si de mica intensitate, tot genereaza probleme. Radiatiile emise de catre soare se indreapta spre Pamant cu o viteza de aproximativ 2 km/h, astfel ca de aceea NASA se asteapta ca abia miercuri sa fie planeta noastra lovita de ele.

NASA ne Avertizeaza ca Pamantul va fi Lovit de un Nor Gigant de Plasma Magnetica

NASA Avertizeaza Pamantul Lovit Nor Gigant Plasma Magnetica eruptie
Explozie de plasma pe suprafata soarelui in zona AR3079. FOTO: NASA SDO.

NASA a tras un semnal de alarma inca de la finalul lunii iulie in legatura cu eruptiile solare care vor avea loc in perioada urmatoare, iar asta deoarece soarele are o activitate mult mai intensa in acest ciclu, fata de estimarile anterioare. Furtunile geomagnetice generate de catre eruptiile solare pot provoca probleme majore pentru sistemele de telecomunicatii, sau geolocalizare, care se bazeaza pe sateliti, si nu numai.

NASA monitorizeaza cu extrem de mare atentie activitatea soarelui in aceasta perioada pentru a putea observa din timp orice fel de eruptii care pot fi cu adevarat periculoase pentru Pamant, deoarece exista riscul ca ele sa apara. Desigur ca prea multe nu se pot face in aceste situatii, dar e important ca oamenii sa stie daca exista sansa ca sistemele de telecomunicatii, geolocalizare, si nu numai, sa fie substantial afectate.

NASA va continua sa monitorizeze cu foarte mare atentie activitatea soarelui, si va raporta orice fel de eruptii puternice pe care le observa, iar asta pentru ca in mod teoretic, ar trebui sa mai apara altele in perioada urmatoare, din pacate.