Prima nava cu Grane Exportate din Ucraina a ajuns in Siria

Prima nava cu Grane Exportate din Ucraina a ajuns in Siria

Ucraina incepe sa exporte granele care nu puteau fi trimise din tara din cauza razboiului din Ucraina, astfel ca o prima nava a ajuns deja in Siria, conform unor imagini surprinse prin satelit, aceasta fiind prima nava care a plecat din porturile ucrainiene de la debutul razboiului, la finalul lunii februarie.

Ucraina se bazeaza foarte mult pe exporturile de grane pentru a genera bani in aceasta perioada, insa lumea are deasemenea nevoie de ele pentru a evita o criza alimentara globala, si in urma acestui succes, probabil ca vor mai exista si alte transporturi speciale facute de catre autoritatile ucrainiene.

“Prima navă care transportă cereale din Ucraina sosește în Siria. Potrivit imaginilor din satelit de la Planet Labs, nava Razoni, primul vas cu cereale care a părăsit Ucraina din 24 februarie, a acostat în portul Tartus după ce nava a pierdut semnalul pe 12 august.

Portul Tartus este, de asemenea, singura facilitate navală a Rusiei în Marea Mediterană. Financial Times relatează că, după ce cerealele transportate de Razoni au fost respinse de cumpărătorul său inițial din Liban din cauza „motivelor de calitate”, aceasta a mers în Turcia și a descărcat 1.500 de tone de marfă.”

author avatar
Redactia iDevice.ro