Ministrul Apararii din Rusia: Anuntul Privind Armele Nucleare, Putin si Razboiul din Ucraina

Ministrul Apararii Rusia Anuntul Armele Nucleare Putin Razboiul Ucraina

Ministrul Apararii din Rusia, Sergei Shoigu, a vorbit pentru persa din Rusia despre armele nucleare pe care tara sa le are, dar si despre ceea ce intentioneaza sa faca Putin in razboiul din Ucraina cu ele, acesta afirmand ca scopul acestui tip de arme este de a preveni un atac nuclear al altei tari.

Sergei Shoigu spune ca Vladimir Putin nu are deocamdata niciun plan de a ataca Ucraina cu arme nucleare, iar folosirea lor ar fi o masura extraordinara, adica doar atunci cand existenta Rusiei ar fi pusa in pericol, ceva ce nu poate fi luat in considerare, pentru ca nimeni nu vrea ca Rusia sa dispara, chiar daca a atacat Ucraina.

Ministrul Apararii din Rusia linisteste multa lume cu aceste afirmatii ale sale, iar asta pentru ca in ultimele luni au aparut foarte multe zvonuri vis-a-vis de planurile Rusiei de a folosi arme nucleare, insa in final nu exista vreo dorinta de initiere a unui razboi nuclear din care absolut nimeni nu ar avea ceva de castigat.

“Scopul principal al armelor nucleare rusești este de a descuraja un atac nuclear. Utilizarea sa este limitată la circumstanțe extraordinare care sunt definite în documentele de orientare ruse.”