Romania sub o ATENTIONARE Meteorologica Emisa Azi, Iata Zonele Afectate

Romania ATENTIONARE Meteorologica Emisa Azi Zonele Afectate

Romania este din nou sub o atentionare meteorologica emisa astazi de catre Agentia Nationala de Meteorologie, ANM, iar conform ei, mai multe zone din tara noastra se vor confrunta cu un cod galben de instabilitate atmosferica temporar accentuata.

ANM prezinta mai jos toate zonele care sunt afectate de aceasta atentionare meteorologica, iar asa cum am vazut si in zilele anterioare, vorbim despre multe regiuni vizate, in unele putand sa ploua cu adunarea unor cantitati de apa care pot depasi 25 – 60 l/mp.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 16 august, ora 12:00 – 16 august, ora 22:00.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În zonele montane, în Transilvania, Maramureș și Moldova, local în Muntenia și Crișana vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Notă: Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala marți (16 august) pe arii restrânse și în restul teritoriului, iar miercuri (17 august) cu precădere în nord, centru și nord-est.

De miercuri, disconfortul termic va fi în creștere, iar vremea va deveni caniculară în vestul și sudul țării.