Virgil Popescu: Decizia Oficiala, Masuri pentru Investitii in Energie prin PNRR

Virgil Popescu Decizia Oficiala Masuri Investitii Energie PNRR

Virgil Popescu a publicat astazi un anunt important cu o decizie oficiala privind masurile care sunt facute pentru investitii in sectorul energetic in Romania, dar prin intermediul PNRR, de aceasta data fiind vorba despre productia de hidrogen verde in instalatii de electroliza, si nu doar atat, totul fiind finantat cu bani europeni.

Virgil Popescu afirma ca noul termen pentru depunerea de proiecte de investitii in infrastructura de distributie a gazelor regenerabile, sau de productie a hidrogenului verde, este extinsa pana la data de 31 august, astfel ca exista mai mult timp disponibil pentru toti cei care vor sa obtina bani europeni.

“PNRR – ENERGIE! Important: Am prelungit, prin ordin, perioada de depunere a proiectelor pentru a obține finanțare prin ”Schemă de ajutor de stat având ca obiectiv Sprijinirea investiţiilor în construirea de capacităţi pentru producția de hidrogen verde în instalații de electroliză”.

Măsura de investiții I.2 – Infrastructura de distribuție a gazelor regenerabile, precum și capacitățile de producție a hidrogenului verde și / sau utilizarea acestuia pentru stocarea energiei electrice – sub-măsura 2.2 – Sprijinirea investiţiilor în construirea de capacităţi pentru producția de hidrogen verde în instalații de electroliză.

Noul termen este 31 august ora 17.00! Se alocă fonduri pentru investiţii în construirea unei noi capacităţi de cel puţin 100 MW în instalații de electroliză. Punerea în funcţiune a unei capacități de cel puţin 100 MW în instalații de electroliză, cu o cantitate generată estimată de cel puțin 10.000 de tone de hidrogen regenerabil pe an trebuie realizată până în trimestrul IV 2025.

Solicitanții eligibili sunt: producători de gaz natural, micro-întreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii și mari producătoare de energie electrică, micro-întreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii și mari producătoare/consumatoare de hidrogen, unităţi administrativ-teritoriale, Institute naționale de cercetare-dezvoltare în domeniul energiei, având personalitate juridică, definite prin OG 57/2002, inclusiv asocieri/parteneriate formate din aceşti actori.”