Volodimir Zelenski Explica de ce nu a Avertizat Populatia Ucrainei despre Invazia Rusiei

Volodimir Zelenski Explica de ce nu a Avertizat Populatia Ucrainei despre Invazia Rusiei

Volodimir Zelenski a explicat intr-un interviu dat pentru Washington Post de ce nu a fost avertizata populatia Ucrainei in legatura cu invazia Rusiei, presedintele tarii afirmand ca daca ar fi facut asta, economia tarii ar fi fost distrusa, oamenii ar fi plecat in masa, iar tara ar fi fost caputara intr-adevar in 3 zile.

Volodimir Zelenski spune ca au fost oameni din cadrul guvernului, sau a administratiei prezidentiale, care au recomandat avertizarea populatiei, insa in final s-a luat decizia de a nu se face asta, rusii invadand Ucraina pe 24 februarie si ajungand pana in Kiev, rupand parti din tara in nord, in est si sud, omorand multi oameni in timpul ocupatiei.

“Nu poți să-mi spui pur și simplu: „Ascultă, ar trebui să începi să pregătești oamenii acum și să le spui că trebuie să pună bani deoparte, că trebuie să depoziteze mâncare”.

Dacă am fi comunicat asta – și asta și-au dorit unii oameni, pe care nu-i voi numi – atunci aș fi pierdut 7 miliarde de dolari pe lună din octombrie anul trecut, iar în momentul în care rușii au atacat, ne-ar fi luat. trei zile.

Nu spun a cui a fost ideea, dar, în general, simțul nostru interior a fost corect: dacă vom semăna haos printre oameni înainte de invazie, rușii ne vor devora. Pentru că în timpul haosului, oamenii fug din țară. Și asta s-a întâmplat când a început invazia – eram cât se poate de puternici.”

author avatar
Redactia iDevice.ro