DNSC Avertizeaza Romanii cu Privire la Furtul Conturilor Instagram

DNSC Avertizeaza Romanii Furtul Conturilor Instagram

DNSC, Directoratul National de Securitate Cibernetica, ii avertizeaza pe romanii din toata tara in legatura cu furtul conturilor de Instagram, o problema care in aceasta perioada pare sa afecteze oamenii, iar asta deoarece o campanie de tip phishing este in plina derulare.

Instagram este foarte populara in Romania, iar cei de la DNSC ne exemplifica mai jos foarte clar la ce anume ar trebui sa fim atenti cand vine vorba despre modurile prin care ne putem proteja conturile de pe reteaua de socializare Instagram impotriva furturilor.

“Atenție la sms-urile, e-mail-urile sau mesajele primite pe social media din surse necunoscute ori de la numere scurte, care cer autentificarea în contul de Instagram sau resetarea parolei, așa cum se vede în imaginea atașată!

DNSC Avertizeaza Romanii Furtul Conturilor Instagram phishing

Nu furnizați altor persoane date referitoare la coduri de autentificare sau astfel de link-uri pentru resetarea parolei, pentru că astfel puteți pierde accesul la cont. Există posibilitatea ca atacatorii să se folosească de opțiunea ‘forgot my password’ din Instagram pentru a forța modificarea parolei. Dacă acest mesaj ajunge la dvs., înseamnă că cineva dorește să vă fure contul.

Accesarea link-ului de pe dispozitivul mobil pe care sunteți autentificat în aplicația de Instagram poate duce la pierderea accesului la cont, atacatorii având astfel posibilitatea de a schimba parola.

Evitați așadar accesarea link-urilor din surse necunoscute!

Activați autentificarea cu doi factori (2FA) din setările Instagram, deoarece acest strat suplimentar de securitate poate ajuta la reducerea șanselor de a avea contul compromis.

Mențineți o soluție de securitate instalată pe dispozitiv! De multe ori, un antivirus ne poate salva din situații în care neatenția ar putea duce la compromiterea contului, a datelor sau a sistemului.

În cazul în care ați căzut în capcană și ați pierdut accesul la cont, adresați-vă Centrului de Ajutor #Instagram pentru recuperarea lui. Va trebui să efectuați pașii necesari pentru validarea identității.”