Danemarca va Limita Eliberarea de Vize pentru Cetatenii Rusiei

Danemarca va Limita Eliberarea de Vize pentru Cetatenii Rusiei

Danemarca vrea sa limiteze eliberarea de vize pentru rusii care vor sa intre in tara sa, si sa aiba in mod implicit acces inclusiv la toate tarile care fac parte din spatiul Schengen, sustinand o cerere facuta de catre Ucraina si pusa in aplicare deja de unele tari din estul Uniunii Europene, altele urmand a o aplica in curand.

Danemarca va astepta initial o decizie a Comisiei Europene vis-a-vis de limitarea emiterii de vize pentru cetatenii rusi, dar in lipsa unei masuri luate la nivel european, ministrul de externe al tarii a afirmat ca ea va impune de una singura o masura de acest gen, fara a interzice complet eliberarea de vize, ci doar limitarea, probabil, doar la emiterea celor pe cauze umanitare.

“Turiștilor ruși nu ar trebui să li se permită vacanța în Europa. Ministrul de externe Jeppe Kofod speră că există un sprijin deplin pentru acest mesaj în rândul statelor membre UE. Dacă nu se poate face cu o soluție comună, din partea daneză vom analiza posibilitatea introducerii unor restricții care să reducă și mai mult numărul vizelor turistice rusești, spune Jeppe Kofod.”