Estonia Vrea sa ia o Noua Decizie Radicala privind Vizele Rusilor

Estonia Vrea sa ia o Noua Decizie Radicala privind Vizele Rusilor

Estonia ia in calcul sa interzica intrarea in tara a rusilor care au vize Schengen, sau altele emise de catre alte tari din interiorul Uniunii Europene, asta dupa ce a decis deja ca incepand de astazi sa nu mai permita intrarea in tara a rusilor care au vize de turisti, o masura in premiera luata de catre tara.

Estonia vrea sa mearga totusi mai departe, din moment ce Comisia Europeana inca nu pare dispusa sa interzica emiterea de vize pentru rusi, astfel ca tarile care au granita cu Rusia iau masuri care ar bloca oricum accesul rusilor in Europa, chiar daca tari precum Germania, Rusia, Olanda, etc, ar emite in continuare vize.

Estonia este un punct de intrare a rusilor in Europa, unul dintre putinele, daca ne gandim la faptul ca niciuna dintre companiile aeriene ale Rusiei nu mai poate zbura peste Europa, acelasi lucru fiind valabil pentru cele din Belarus, deci masuri de acest gen luate de Tarile Baltice ar putea limita serios tranzitul rusilor spre Europa.

“Legislația UE permite chiar interzicerea propriilor cetățeni ai UE să intre în anumite state membre. Cu toții ne amintim cum țările nu numai că au închis granița externă a UE, ci și pe cele interne. Tratatul fondator al UE prevede posibile excepții ca urmare a ordinii publice, a securității, ceea ce este cazul aici, dar și a considerentelor de sănătate publică.

Precedentul a permis să fie dispuse restricții foarte extinse. Numărul cetățenilor ruși care au intrat în UE până la sfârșitul primei săptămâni din august (850.000) este, din păcate, în creștere, motiv pentru care trebuie să putem lua măsuri pentru a susține victoria Ucrainei.” a declarat Urmas Reinsau.