ING Bank: Schimbarea Oficiala, Beneficiul Special Inspirat de la BANCA Transilvania

ING Bank Schimbarea Oficiala Beneficiul Special Inspirat BANCA Transilvania

ING Bank, una dintre cele mai importante banci din Romania, le va oferi clientilor din toata tara o schimbare foarte buna, foarte utila, care vine totusi dupa ce a fost implementata de catre cei de la BANCA Transilvania, cu foarte mult timp in urma. Intr-o notificare trimisa de catre ING Bank clientilor zilele trecute, banca a confirmat faptul ca incepand din luna octombrie a acestui an le va permite clientilor din toata Romania sa faca retrageri de bani contactless de la ATM.

BANCA Transilvania ofera aceasta facilitate de ani de zile pentru clientii din Romania, si practic ea inseamna ca la anumite ATM-uri putem retrage bani fara a avea cardul emis de catre banca, iar ING Bank va oferi acelasi lucru. Totul va fi posibil multumita implementarii suportului pentru NFC in aplicatia HomeBank a ING Bank inclusiv pentru interactiunea cu banconatele contactless pe care banca le are in momentul de fata in toata Romania.

ING Bank: Schimbarea Oficiala, Beneficiul Special Inspirat de la BANCA Transilvania

Practic, folosind un card fizic, ING Pay, sau cele virtuale care sunt inrolate in Apple Pay, sau Google Pay, vom putea scoate bani de la bancomatele ING Bank prin simpla apropiere a telefonului, sau cardului, de o zona speciala a bancomatului. In acel moment se va face automat autentificarea cardului, vom avea acces la contul pe care-l avem la banca, si vom putea retrage suma de bani de care avem nevoie pentru a ne face cumparaturile obisnuite.

ING spune ca vom putea scoate doar LEI de la bancomatele contactless care vor oferi aceasta functionalitate, deci nu vom putea retrage si euro, de exemplu, dar asta nu va fi o problema chiar atat de mare pentru prea multa lume. Cei de la BANCA Transilvania au avut limitari similare impuse pentru clienti cand a venit vorba despre retragerile contactless de la bancomate, iar in cazul ING Romania se pare ca lucrurile vor sta exact la fel acum.

ING Romania spune ca aceasta noua facilitate va fi disponibila incepand cu luna octombrie a anului 2022, dar nu se stie deocamdata o data, asa ca va trebui sa asteptam si sa vedem ce fel de informatii noi vor mai veni de la banca vis-a-vis de acest proces.